NRK OG TELENOR SAMMEN OM MOBILE OPPLEVELSER


Allerede til høsten kommer den første mobile storsatsingen fra samarbeidspartnerne. Satsningen blir en WAP/GPRS-tjeneste som vil basere seg på flere av NRKs kjente merkevarer og programmer.

«Det er viktig for både teleoperatører og innholdsleverandører at vi går sammen for å bygge den nye industrien som mobilt internett representerer, sier programsjef i NRK Futurums telekomavdeling», Anne Halvorsen.

Telenor Mobil lanserer sitt 3. generasjons mobilnett, UMTS, 1. desember i år. NRK skal levere multimedieinnhold til det nye UMTS-nettet basert på de meste populære underholdningsprogrammer.

«Vi skal utnytte dagens sterke markedsposisjon som Norges fremste multimedieprodusent til å ta en ledende rolle som innholdsleverandør på mobilt Internett. En strategisk avtale med Telenor Mobil er et viktig skritt i riktig retning for å nå målet», sier Halvorsen.

Telenor Mobil ønsker størst mulig bredde og mangfold på sin portal djuice.no. Derfor vil selskapet i utgangspunktet samarbeide med flest mulig innholdsleverandører. Samtidig legger Telenor Mobil opp til tettere samarbeid med enkelte aktører.

«Vi ønsker å gi våre kunder de beste mobile tjenestene i framtiden, og for å få til det er det viktig for oss å samarbeide tett med de beste innholdsleverandørene i markedet, sier Ric Brown», direktør for Mobile Internet and Commerce Sevices i Telenor Mobil.