METSO FÖRLÄNGER ANMÄLNINGSPERIODEN I BUDET PÅ SVEDALA


Processen för att erhålla ett godkännande från US Federal Trade Commission (FTC) för Metsokoncernens bud på Svedala Industri AB pågår fortfarande. Metso har ännu ej erhållit FTCs slutliga skriftliga utkast på villkoren för ett godkännande men förväntar att det kommer inom kort. Efter Metsos slutliga övervägande av dessa villkor kommer villkoren för ett godkännande, om överenskommelse nås, att tillställas FTCs kommissionärer för beslut om om godkännande. Denna process förväntas ta upp till tre veckor efter tillställandet. Följaktligen har Metso beslutat att förlänga anmälningsperioden för sitt erbjudande till den 7 september 2001 och avser att utfärda ett nytt meddelande senast den 4 september 2001.

Givet att ett godkännande från FTC erhålls inom denna tidsram förväntas redovisning av likvid att påbörjas omkring den 14 september 2001. Ytterligare information avseende slutförande av erbjudandet kommer att kommuniceras vid erhållandet av FTCs beslut om godkännande.

Metso står fast vid sitt villkorade erbjudande vilket nu är förlängt till den 7 september 2001. Med undantag för förlängningen av anmälningsperioden är villkoren i erbjudandet från Metso till aktieägarna i Svedala Industri AB som offentliggjordes den 21 juni 2000 oförändrade (prospekt daterat den 7 juli 2000).

Metsokoncernen är en global leverantör av maskiner och system till processindustrin. Metsos kärnverksamhet utgörs av Metso Paper (fiber- och pappersteknologi), Metso Minerals (berg- och mineralbearbetning) och Metso Automation (automations- och reglerteknologi). Metsos omsättning under 2000 uppgick till EUR 3,9 miljarder och antalet anställda till cirka 22.000. Metso är noterat på börserna i Helsingfors och New York.