METSOS BUD PÅ SVEDALA NÄRMAR SIG SLUTFÖRANDE - INGEN YTTERLIGARE FÖRLÄNGNING


Processen för att erhålla ett godkännande från US Federal Trade Commission (FTC) för Metsokoncernens bud på Svedala Industri AB är i det närmaste slutförd. Metso har kommit överens med FTCs tjänstemän om villkoren för ett godkännande och dessa villkor har tillställts FTCs kommissionärer för beslut om godkännande. Metso bedömer att ett godkännande kan erhållas före slutet av denna vecka. I syfte att bringa budprocessen till ett så snabbt slut som möjligt avser Metso inte förlänga sitt erbjudande ytterligare. Den sista dagen i anmälningsperioden är därför fredag, den 7 september 2001 och Svedalas aktieägare skall lämna in sina aktier senast den dagen för att acceptera Metsos villkorade erbjudande och i övrigt i enlighet med vad som anges i prospektet daterat den 7 juli 2000.

Förutsatt att ett godkännande från FTC på villkor som rimligen är acceptabla för Metso och tillräcklig acceptansnivå erhålls förväntas redovisning av likvid att påbörjas omkring den 14 september 2001.


Metsokoncernen är en global leverantör av maskiner och system till processindustrin. Metsos kärnverksamhet utgörs av Metso Paper (fiber- och pappersteknologi), Metso Minerals (berg- och mineralbearbetning) och Metso Automation (automations- och reglerteknologi). Metsos omsättning under 2000 uppgick till EUR 3,9 miljarder och antalet anställda till cirka 22.000. Metso är noterat på börserna i Helsingfors och New York.