Net Insight: Världspremiär på IBC 2001: Demonstration av ett pan-europeiskt medienät för professionell videotransport i realtid


På IBC kommer EBU village, IRT:s, Carrier1/ProStreams, Net Insights och TANDBERG Televisions montrar att kopplas ihop i ett nätverk med IRT:s huvudstudio i München. I EBU:s och IRT:s montrar kommer besökarna att kunna se direktsända TV-bilder från IBC-mässan och studion i München, allt producerat hos IRT i München och återsänt i realtid till Amsterdam. Demonstrationen kommer också att återges i Carrier1/ProStreams monter.

Demonstration av olika kvaliteter strömmande video
De uppvisade applikationerna kommer att inkludera realtidsöverföring av 270 Mbps okomprimerad SDI studiokvalitetsvideo, komprimerad video av professionell kvalitet (MPEG-2 4:2:2 profile@ML) DVB/ASI över IP, och PC-baserad IP-streaming med en överföringshastighet på 300 Kbps upp till 2 Mbps. Demonstrationen kommer klart och tydligt att illustrera skillnader i såväl kvalitet som fördröjning mellan de olika videoströmmarna.

Vid sidan av strömmande video kommer vanlig datatransmission, inklusive snabb filöverföring, göras över uppkoppling mot Internet och extranät. Alla tjänster transporteras över ett och samma multimedianät.

Produktion i nätverksmiljö, direktsänd strömmande media och datatjänster, tillhandahålls och administreras av IRT. ProStream Video Network Services tillhandahåller tranmissionstjänsterna och innehållet kommer att transporteras över Carrier1:s fiberoptiska nät, ett nät som förbinder 13 länder och Europas större städer. Carrier1/ProStreams demonstrationsnät använder en multi-service plattform från Net Insight, baserad på den nyligen standardiserade transmissionstekniken DTM (Dynamic synchronous Transfer Mode). Plattformen gör det möjligt att överföra video, data och telefoni i ostörda kanaler genom nätet i realtid, över långa distanser. TANDBERG Television tillhandahåller MPEG-utrustning som möjliggör distribution av högkvalitativ komprimerad video i realtid.