Nokia esittelee uuden active-matkapuhelinkategorian


Nokia esitteli tänään uuden active-kategorian matkapuhelintensa valikoimaan. Kategorian ensimmäinen tuote on aktiivista elämäntyyliä ajatellen suunniteltu Nokia 5210 -puhelin. Uutuuspuhelimessa on hyödynnetty uusia ideoita, jotka heijastuvat innovatiivisissa materiaaleissa, käytännöllisissä lisävarusteissa ja aiempaa paremmassa kestävyydessä. Nokia 5210 -puhelimen toimitukset alkavat vuoden 2002 ensimmäisellä neljänneksellä.

"Matkapuhelinten käyttäjien tarpeet ovat entisestään monipuolistuneet, joten erilaiset elämäntyylit ja mieltymykset heijastuvat myös matkapuhelinmarkkinoille. Nokia 5210 -puhelin yhdistää ainutlaatuisella tavalla nuorekkaan ja energisen tyylin sekä entistä paremman kestävyyden. Puhelimen muotoilu ja värimaailma ovat saaneet innoituksensa urheilumaailmasta, ja sen ominaisuuksissa on otettu huomioon erityisesti aktiivisten ihmisten tarpeet", sanoo johtaja Mats Wolontis, Nokia Mobile Phones, Suomi, IVY ja Baltia.

Nokia 5210 -puhelimen materiaalit, rakenne ja lukitusratkaisu sekä käyttäjän vaihdettavissa olevat ylä- ja alaosan värikotelot suojaavat tuotetta hyvin vesiroiskeilta ja pölyltä. Puhelimesta saa miellyttävän ja pitävän otteen paitsi ergonomisen muotoilun ansiosta myös siksi, että siinä on yhdistelty pehmeitä ja kovia materiaaleja. Pienikokoinen ja kevyt Nokia 5210 kulkee näppärien lisävarusteidensa ansiosta helposti mukana mitä erilaisemmissa tilanteissa. Nokia 5210 -puhelimen monipuolisiin toimintoihin kuuluvat muun muassa sekuntikello, harjoitusaikojen tallentaminen kalenteriin ja ajastin. Puhelimessa on myös lämpömittari, jolla voi mitata ympäristön likimääräisen lämpötilan.

Uutuuspuhelimen käyttäjä voi personoida puhelimensa koko näytön suuruisilla, graafisia ja animoituja kuvia sisältävillä profiilin tunnuskuvilla, joissa yhtenä vaihtoehtona on digitaalinen kello. Puhelimessa on myös rytmikkäästi soittoäänen tahtiin värähtelevä värinähälytys. Kuvanmuokkaustoiminnolla voidaan luoda, muokata ja tallentaa kuvaviestejä ja graafisia kuvia sekä muokata puhelimessa olevia valmiita kuvia. Nokia 5210 tarjoaa myös tehokkuutta kalenterin hallintaan; kalenteritoimintoihin kuuluvat muun muassa kaksi viikkoa kattava kalenterinäkymä, jopa 100 kalenterimerkintää ja urheiluaiheisilla tunnuskuvilla varustettu harjoituspäiväkirja.

Club Nokiasta on saatavilla digitaalisia palveluita, kuten soittoääniä ja grafiikkaa, ladattavia profiileja ja animoituja näytön tunnuskuvia. Käyttäjät voivat myös hakea Club Nokiasta puhelimeensa uusia pelitasoja tai lähettää sinne ennätystuloksensa sekä luoda henkilökohtaisen kirjaston oman materiaalin tallentamista varten.

Nokia 5210 -puhelimessa on muun muassa seuraavat ominaisuudet:
- Vaaleanoranssi näytön taustavalo
- Käyttöprofiilien ajastus
- Automaattinen näppäinlukitus ja lukituskoodi
- Saapuvan puhelun hälytysäänen mykistys
- Edistykselliset viestiominaisuudet (chat, viestipohjat ja hymiöt, viestien ketjutus, lähetys usealle vastaanottajalle)
- Soittoäänen valinta saapuvalle tekstiviestille
- Äänivalinta 10 muistipaikalle, toimii myös kannettavan HF:n kautta
- 5 peliä (Space Impact II, Snake II, Bumper, Bantumi ja Pairs II)
- Infrapunatoiminnot (tietokoneen ja puhelimen välinen datayhteys sekä kahden puhelimen välinen yhteys)
- EGSM 900/1800
- WAP1.1 -selain
- Puheaika jopa 3 h 50 min
- Valmiusaika jopa 170 h
- Paino 92 g, mitat 83 cc, 105,5 mm

Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones, Viestintä, Puh. 07180 08000
www.nokia.fi
www.nokia.com

Kuvamateriaalia Nokia 5210 -puhelimesta on saatavilla Nokian Internet-sivuilla osoitteessa http://www.nokia.com/press/nps_photo_archive/1,3009,hot_topics,00.html