Nya återförsäljare i realobligationer under 2002


Enligt återförsäljarsystemet i marknaden för realobligationer utses återförsäljare för ett år i taget. Återförsäljarnas aktiviteter under det gångna året utvärderas och nya kandidater har möjlighet att ansöka om att bli återförsäljare. Värdepappersinstitut som vill vara återförsäljare för realobligationer under 2002 ska lämna in en affärsplan till Riksgäldskontoret senast den 11 januari 2002.

Affärsplanen ska bland annat beskriva vilka resurser man ämnar allokera till analys, marknadsföring och kundbearbetning, hur man avser nå nya investerarkategorier och vilka åtgärder man anser att Riksgäldskontoret bör vidta för att förbättra realmarknaden. De traditionella kraven på återförsäljare kvarstår. De är att delta i auktioner (emissioner, byten, uppköp) och sörja för god likviditet och prisbild i sekundärmarknaden. Riksgäldskontoret väljer återförsäljare baserat på en bedömning av inkomna affärsplaner och aktörernas tidigare agerande i realobligationsmarknaden. Beslutet presenteras på Riksgäldskontorets hemsida www.rgk.se den 25 januari 2002.

Avtalen med de nya återförsäljarna gäller endast under 2002 och upphör automatiskt vid årsskiftet 2002 / 2003. Därefter upprepas ansökningsprocessen varpå ny bedömning sker.
 
Riksgäldskontorets återförsäljaravta finns att ladda ner från medföljande länk.


Attachments

Riksgäldskontoret