Elisa välittää digitaalista musiikkia Nokian matkapuhelimiin


Elisa Communications ja Nokia ovat kehittäneet yhteistyössä Elisan Emma.fm (www.emma.fm) digitaalisen musiikin verkkokauppaan palvelun, jolla kokeillaan kaupallista musiikin jakelua matkapuhelimiin. Emma.fm -kokeilun kautta voi ostaa suojatussa muodossa olevaa digitaalista musiikkia Nokia 5510 -puhelimeen ja Nokia Music Player HDR-1 -soittimeen. Asiakkaat voivat maksaa hankkimansa kappaleet matkapuhelinlaskunsa yhteydessä, verkkopankissa tai luottokortilla. Palvelu avautuu kaupalliseen käyttöön tammikuun 18. päivänä 2002.

Käyttäjät voivat ladata verkkokaupasta ostamansa kappaleet tietokoneellensa ja siirtää ne edelleen Nokia-laitteisiin. Ensimmäisen musiikkitiedoston lataamisen yhteydessä käyttäjät saavat Emma Player -mediasoittimen, joka mahdollistaa tiedostojen hallinnan ja siirtämisen tietokoneelta Nokia 5510 -puhelimeen tai Nokia Music Player -soittimeen. Palvelu on tällä hetkellä käytössä ainoastaan Suomessa.

"Uskomme, että tämä kokeilu on hyvin tärkeä lisäys olemassa olevaan Emma.fm -palveluun. Musiikin jakelu on yksi potentiaalisimmista kasvualueista. Kokeilun myötä kaikki osapuolet saavat arvokasta tietoa ja kokemusta tästä uudesta liiketoiminta-alueesta", sanoo EMI Finlandin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki

"Tällä palvelulla kokeilemme uutta liiketoimintamallia. Uskomme, että mobiili musiikki tulee olemaan digitaalisten palveluiden tärkeä alue ja että tärkeintä on palvelun sopivuus asiakkaalle. Tämä nimenomainen liiketoimintamalli tarjoaa käyttäjille vaivattoman tavan musiikin maksamiseen suoraan matkapuhelinlaskussa. Emma.fm -musiikkipalvelu on hyvä aloitus mobiilin musiikin liiketoiminnalle", sanoo johtaja Ilkka Raiskinen, Mobile Applications and Services, Nokia Mobile Phones.

Useissa multimediakilpailuissa menestynyt Emma.fm on palkittu muun muassa Euro Prix 2001
-kilpailussa eBusiness-sarjan parhaana. Emma.fm on saanut tunnustusta maksujärjestelmästään, toimivasta käyttöliittymästään ja soveltuvuudestaan verkkokäyttöön.

Emma.fm -palvelun ovat suunnitelleet yhteistyössä Elisa Communications ja Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry sekä useat kansainväliset ja suurimmat kotimaiset levy-yhtiöt, joihin kuuluvat BMG, EMI, edel, Poko Records, Spinefarm, Johanna Kustannus, Love Kustannus ja Siboney. Emma.fm julkaistiin tammikuussa 2001.

Lisätietoja antaa:

Elisa Communications, Research and Business Development
Vesa Lepistö, Development Manager
Puh. 50324 3085
www.elisa.fi

Nokia Mobile Phones, Viestintä
Puh. 07180 08000
www.nokia.fi
www.nokia.com