Wereldwijde promotie van Ahold breekt records


Zaandam, 1 februari 2002 - In het derde kwartaal 2001 heeft Ahold met een wereldwijde promotie verschillende records gebroken. De resultaten van de twee weken durende actie, die bij alle Ahold-supermarkten en hypermarkten in de wereld gelijktijdig werd gehouden, geven in enkele gevallen een klantentoename te zien van meer dan 30%, met omzetstijgingen in promotieartikelen van vijfmaal de normale hoeveelheid. Een Ahold-hypermarkt in Tsjechië won de titel 'Beste Ahold-winkel' omdat er een omzetstijging werd behaald van 35%. Vijftig leveranciers participeerden in de wereldwijde actie.

'Door onze snelgroeiende schaal kunnen we klanten tijdens deze twee weken laten profiteren van de beste aanbiedingen,' zegt Gerard van Breen, Senior Vice President bij Ahold Global Sourcing. 'We hadden zeker een verbetering van voorgaande resultaten in ons hoofd, maar deze toename met soms wel 30% bij honderden winkels is boven verwachting. Dit is tekenend voor de betrokkenheid van ons winkelmanagement en medewerkers, de kwaliteit van de aanbiedingen de betrokkenheid van de klanten. Onze volumes bieden duidelijk voordelen aan alle partijen.'

In alle 28 landen waar Ahold activiteiten heeft, namen de super- en hypermarkten deel. Het thema, "Festival of Food and Fun", werd vertaald in 14 talen en aangepast naar plaatselijke wensen en gewoonten. De actie heeft ook ondersteuning van lokale leveranciers, die participeerden met een scala aan producten. Alle productcategorieën waren vertegenwoordigd, van droge kruidenierswaren, softdrinks, wasmiddelen, luiers tot nonfood.

Klanten troffen niet alleen artikelen tegen een aantrekkelijke prijs, ook kon men in de winkels vakanties winnen. Gedurende de promotie waren de winkels volledig gericht op het thema Food and Fun. Alle medewerkers namen actief deel. Modeshows en speciale activiteiten voor kinderen vergrootten het effect van de twee actieweken. Concerten in de winkels, loterijen en acties voor lokale scholen hebben de promotie tot een groot succes gemaakt.

Volume en omvang
'Het enthousiasme van onze leveranciers, deels ingegeven door het succes van voorgaande edities, en onze eigen medewerkers hebben de promotie tot leven gebracht,' zei Van Breen. 'De winnende hypermarkt - in het Tsjechische Teplice - verdiende de titel door een combinatie van innovatieve marketing en inzet van medewerkers.'

De beste winkels in de vier Ahold-regio's - Stop & Shop en Tops in de VS, Bompreco in Brazilië, Santa Isabel in Peru, Tops in Maleisië, Supersol in Spanje, Hypernova in Polen en Hypernova in Tsjechië - werden beoordeeld aan de hand van foto's, video's en promotiemateriaal en een presentatie op het hoofdkantoor van Ahold in Zaandam. De jury bestond uit Ahold President Cees van der Hoeven en andere leden van de Raad van Bestuur.


Foto's op aanvraag beschikbaar.



Attachments

Ahold Global Promotion