PRS - Prosafe kjøper Polyconcord


Prosafe ASA har i dag inngått en avtale med K/S Rasmussen Offshore A/S for kjøp av den halvt-nedsenkbare bolig- og serviceriggen Polyconcord.

Kjøpesummen er USD 34.5 mill.

Polyconcord er for tiden lokalisert på Hanøytangen utenfor Bergen og vil bli utstyrt for tropisk klima og tauet til Mexicogolfen i begynnelse av mars dette år.

Denne transaksjonen viderefører Prosafes strategi når det gjelder å bygge opp en flåte av spesialbygde bolig- og servicerigger for det globale dyptvanns segmentet. Prosafe vil fortsette å vurdere muligheter for å anvende riggene til andre operasjoner, og/eller i andre geografiske områder utenfor Nordsjøen og Mexicogolfen i et mer langsiktig perspektiv.

Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger, den største aktøren innen plattformboring i Norge og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Prosafe omsatte for kr 2,4 milliarder i 2001 og sysselsetter om lag 1600 personer. Prosafe har operasjoner i Nordsjøen, Sørøst-Asia, India, Egypt, Vest-Afrika og Mexico-gulfen. Hovedkontoret ligger i Stavanger. Prosafe er notert på Oslo Børs' hovedliste med ticker-kode PRS. Ytterligere informasjon om selskapet er tilgjengelig på www.prosafecorp.com.


Tananger, 14. februar 2002