Telenor øker prisene på etablering, flytting og abonnement


Tidligere har Telenor kunnet se de totale kostnadene i telenettet under ett, og prise trafikk og abonnement som en helhet. I det norske telemarkedet blir det økende konkurranse både på abonnement og trafikk, og Telenor skal tilrettelegge for denne konkurransen i sitt telenett. Derfor er det nødvendig for Telenor å tilpasse prisstrukturen slik at de enkelte elementene selv dekker sine kostnader. Prisene på selve samtalene er satt ned gjennom flere år, mens prisene på abonnement, etablering og flytting ikke er vesentlig endret i samme periode.

For Telenor betyr dette at kostnadene knyttet til utbygging, drift og vedlikehold av telenettet må dekkes av etablerings- og abonnementsprisene. Med dagens priser får Telenor ikke dekket disse kostnadene. Derfor økes prisene på etablering, flytting og abonnement fra 1. mai i år.

Telenor har ansvar for at hele Norge har tilgang til et avansert telenett. Gjennom et godt utbygd telenett har konsernet tilrettelagt for nye tjenester som er til stor nytte for norske hjem og bedrifter. Telenor har de siste årene investert store beløp i utbygging og vedlikehold av dette nettet.

Telenor har de siste tre årene ikke justert prisene for etablering, flytting og abonnement verken for økte kostnader eller for konsumprisindeks.

Endring i priser fra 1. mai 2002:
  • Prisen på PSTN- abonnement endres fra kr 150,- til kr 159,- pr. mnd.
  • Prisen på ISDN Basis-abonnement endres fra kr 221,- til kr 239,- pr. mnd.
  • Prisen på ISDN Proff-abonnement endres fra kr 291,- til kr 309,- pr. mnd.
  • For ISDN økes prisen på etablering fra kr 760,- til kr 1490,-
  • For PSTN økes prisen på etablering fra kr 760,- til kr 990,-

For flytting er prisen avhengig av hva som allerede finnes i boligen du flytter til. Hvis du for eksempel har PSTN eller ISDN-abonnement og flytter til en bolig som har samme opplegg, er prisen kr 490,-.
(Alle priser er inkl. mva.)

En fullstendig oversikt over Telenors nye priser finnes på www.privat.telenor.no