PRS - FPSO Espoir Ivoirien i produksjon


Prosafe bekrefter at FPSO Espoir Ivoirien har gjennomført en vellykket produksjonstestfase, og at skipet nå er i ordinær produksjon. Dette er i tråd med tidligere meldinger hvor Prosafe bekreftet at prosjektet gikk i henhold til budsjett og tid, og at produksjonen var ventet å starte i 1. kvartal 2002.

FPSO Espoir Ivoirien er på en fast 10-års kontrakt, med 10 x 1 års opsjoner deretter.

Ranger Oil Côte d'Ivoire SARL, et 100% eid datterselskap av Canadian Natural Resources Ltd. (CNRL), er operatør på Espoir-feltet som er lokalisert utenfor Elfenbenskysten. Partnere i feltet er PETROCI Holding og Tullow Côte d'Ivoire Limited.

Canadian Natural Resources Ltd vil denne uken ha en markering av den suksessfulle påbegynnelsen av oljeproduksjonen.

Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger, den største aktøren innen plattformboring i Norge og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Prosafe omsatte for kr 2,4 milliarder i 2001 og sysselsetter om lag 1600 personer. Prosafe har operasjoner i Nordsjøen, Sørøst-Asia, India, Egypt, Vest-Afrika og Mexicogolfen. Hovedkontoret ligger i Stavanger. Prosafe er notert på Oslo Børs' hovedliste med ticker-kode PRS. Ytterligere informasjon om selskapet er tilgjengelig på www.prosafecorp.com.


Tananger, 4. mars 2002