Nokia esittelee jännittäviä uusia matkapuhelinmalleja


Nokia julkisti tänään matkapuhelintensa valikoimaan kuusi uutta tuotetta, joihin kuuluvat yrityksen kolmas värinäytöllä varustettu matkapuhelin sekä kaksi kolmitaajuuspuhelinta. Uutuustuotteiden muita ominaisuuksia ovat muun muassa multimediaviestintä (Multimedia Messaging Service, MMS), Java(TM)2 Micro Edition (J2ME(TM)) -tuki ja melodiset MIDI-soittoäänet. Uutuudet esiteltiin samanaikaisesti CeBIT-messuilla Saksan Hannoverissa ja Style My Mobile World -tilaisuudessa Australian Melbournessa.

Nokian lehdistötilaisuudessa CeBIT-messuilla Saksan Hannoverissa puhunut Nokia Mobile Phonesin toimitusjohtaja Matti Alahuhta painotti avoimen ja standardeihin pohjautuvan teollisuuden yhteistyön merkitystä.

"Tämä kevät on merkittävää aikaa teollisuudenalallemme, kun lukuisat uusia teknologioita hyödyntävät tuotteet saapuvat kuluttajien ulottuville. Multimediaviestintää ja Java-teknologiaa tukevien uusien päätelaitteiden myötä käyttäjät pääsevät hyödyntämään langattoman maailman uusia monipuolisia mahdollisuuksia. Alan johtavat yritykset käynnistivät viime vuoden marraskuussa Open Mobile Architecture -hankkeen, jolla tulevaisuuden monimuotoisuuden haasteisiin vastataan avoimilla standardeilla. Hanke on edennyt erinomaisesti. Tähän mennessä jo yli 30 yritystä on ilmaissut tukensa avoimuudelle ja yhteensopivuudelle perustuvalle langattomalle arkkitehtuurille."

Nokian fashion-puhelinten valikoima sai tänään värikkään uuden jäsenen. Nokia 7210 -puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat korkeatasoinen värinäyttö, multimediaviestintä (Multimedia Messaging Service, MMS), Java(TM) -sovellusten tuki sekä FM-stereoradio. Uusi muotipuhelin hyödyntää GPRS-tekniikkaa ja toimii viidellä mantereella GSM 900/1800/1900 -verkoissa. Nokia 7210 tulee myyntiin maailmanlaajuisesti tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Nokian uusin classic-puhelin on kolmitaajuuksinen Nokia 6310i. Uutuusmalli toimii maailmanlaajuisesti GSM 900/1800/1900 -verkoissa ja tarjoaa helpon pääsyn WAP-palveluihin GPRS:n välityksellä. Lisäksi se mahdollistaa nopeat datayhteydet HSCSD:n kautta ja kehittyneen langattoman yhteydenpidon sisäänrakennetun Bluetooth-teknologian avulla. Nokia 6310i -puhelimeen voidaan myös hakea yksilöllisiä Java-sovelluksia.

Nokia esitteli tänään myös kaksi uutta mallia expression-puhelintensa valikoimaan. Nokia 3410 -puhelin tulee myyntiin Euroopan ja Afrikan alueella ja Nokia 3510 -puhelin Euroopan lisäksi myös Aasian ja Tyynenmeren alueella. Basic-kategorian uutuus on Aasian ja Tyynenmeren markkinoille suunnattu Nokia 3315.

Nokia 3510 on Nokian ensimmäinen GPRS-tekniikkaa hyödyntävä expression-kategorian puhelin. Sen muita uusia ominaisuuksia ovat melodiset soittoäänet (MIDI) sekä multimediaviestipohjaiset (Multimedia Messaging, MMS) lisäarvopalvelut (VAS). MMS-yhteydellä toimivat lisäarvopalvelut tuovat uuden ulottuvuuden henkilökohtaiseen kommunikointiin, sillä niiden avulla käyttäjä voi vastaanottaa puhelimeensa esimerkiksi näytönsäästäjiä ja melodisia soittoääniä.

Nokia 3410 -puhelimen uusiin toimintoihin kuuluu Java 2 Micro Edition (J2ME) -tuki, joka mahdollistaa jännittävien uusien sovellusten käytön. Uutuusmalli on Nokian ensimmäinen volyymituote, joka tarjoaa itsenäisille ohjelmistokehittäjille mahdollisuuden tuoda Java-sovelluksia kuluttajien käyttöön. Muita uusia ominaisuuksia ovat 3D-grafiikkatuki, jonka ansiosta käyttäjät voivat hakea animoituja, kolmiulotteisia näytönsäästäjiä sekä kuvaeditori, jonka avulla voi luoda ja muokata yksilöllisiä kuvia.

Nokian basic-puhelinten valikoimaa täydentää Nokia 3315 -puhelin, joka tarjoaa helppokäyttöiset viestiominaisuudet ja monipuoliset mahdollisuudet puhelimen yksilöintiin. Sen ominaisuuksiin kuuluvat kuvaeditori, yksilölliset SMS-merkkiäänet, SMS-pohjainen kännykkächat, viestin lähetys usealle vastaanottajalle, käyttöprofiilin tunnuskuvat, neljä jännittävää peliä sekä mahdollisuus hakea radioteitse graafisia kuvia ja soittoääniä. Nokia 3315 -puhelimessa on myös kehittynyt kiinankielinen puhelinmuistio ja thai-kielen tuki.

Nokia julkisti tänään myös uuden jäsenen kommunikaattoreiden tuotesarjaansa. Nokia 9210i Communicatorissa on lukuisia uusia sovelluksia ja laajennettu muistukapasiteetti. Se on ensimmäinen Nokian päätelaite, jossa on Internet-selain JavaScriptsÔ -tuella, Flash Player -sovellus Macromedian flash-animaatioiden esittämiseen sekä RealOne Player, joka mahdollistaa reaaliaikaisen video- ja audiostreamingin HSCSD-verkoissa. Yrityskäyttäjille Nokia 9210i Communicator tarjoaa turvatun yhteyden virtuaalisen yksityisverkkoratkaisun (VPN, Virtual Private Network) avulla.

Tänään esitellystä kuudesta uutuustuotteesta viisi tulee myyntiin tämän vuoden toisen neljänneksen aikana. Nokia 7210 -puhelimen toimitukset alkavat vuoden kolmannella neljänneksellä.

Nokian lehdistötilaisuudessa Nokia ja RealNetworks ilmoittivat RealOne Player -sovellukseen liittyvästä yhteistyöstään. RealOne Player sisältyy jatkossa vakio-ominaisuutena Symbian-käyttöjärjestelmään pohjautuviin Nokian puhelimiin ja Nokian lisensoimaan Series 60 -ohjelmistoympäristöön. RealOne Player tukee 3GPP-mediaformaatteja sekä RealAudio- ja RealVideo -sovelluksia. Yhteistyö tarjoaa miljoonille matkapuhelinten käyttäjille mahdollisuuden nauttia laajasta tiedon ja viihteen tarjonnasta digitaalisen äänen ja videokuvan välityksellä.

Nokia kertoi myös solmineensa Lucasfilm-yhtiön kanssa monivuotisen yhteistyösopimuksen, joka tuo Star Wars -tarinan seikkailut matkapuhelinten maailmaan Club Nokian välityksellä. Nokian puhelinten käyttäjät voivat nauttia jännittävistä interaktiivisista palveluista ja hakea Club Nokian kautta matkapuhelimiinsa Star Wars -elokuviin liittyvää sisältöä, kuten graafisia ja animoituja kuvia, perinteisiä ja moniäänisiä soittoääniä, multimediaviestejä sekä erilaisia pelejä, joihin kuuluu myös Java-pelejä. Star Wars -aiheiset palvelut ovat saatavilla Euroopan ja Afrikan alueella sekä useissa Aasian maissa Club Nokian Internet-sivujen kautta osoitteessa www.club.nokia.com. MMS-palvelut ovat riippuvaisia verkosta sekä käytettävien laitteiden yhteensopivuudesta ja näiden tukemista sisältömuodoista.

Uusien MMS- ja Java-sovelluksia tukevien puhelinten lisäksi Nokia esittelee alan huippua edustavaa langattomien ohjelmistojen tarjontaansa. Tarjonta on konkreettinen esimerkki Nokian sitoutumisesta yhdenmukaisiin standardeihin ja avoimeen langattomaan arkkitehtuuriin. Samalla yritys pyrkii osaltaan edistämään maailmanlaajuista yhteensopivuutta ja monipuolista laitetarjontaa. Kehitystä vauhdittaakseen Nokia lisensoi lähdekoodina yksittäisiä ohjelmistokomponentteja sekä Series 60 -ohjelmistoa muille matkapuhelinvalmistajille. Tämä merkitsee laitevalmistajille tilaisuutta kustannussäästöihin omassa tuotekehityksessään. Nokia tarjoaa lukuisia serveripohjaisia ratkaisuja operaattoreille ja palveluntarjoajille, jotka haluavat tarjota asiakkailleen mahdollisimman monipuolisen valikoiman langattomia palveluita.

Nokian kokonaisvaltainen MMS-ratkaisu tukee sekä henkilökohtaista multimediaviestintää että sisältöpalveluita. Nokian lisensoima Series 60 -ohjelmistoympäristö on suunnattu käytettäväksi edistyksellisissä matkapuhelimissa, jotka tukevat MMS-, WAP/XHTML ja Java-teknologiota, ja jotka pohjautuvat Symbian OS-käyttöjärjestelmään. Näitä puhelimia on helppo käyttää yhdellä kädellä ja niille on ominaista muun muassa värinäyttö ja monipuoliset sovellukset.

Langattomien sovellusten kehittäjille suunnattu maailmanlaajuinen Forum Nokia -yhteisö esittelee CeBIT-messuilla kattavan valikoiman sisältö- ja sovelluskehitykseen suunniteltuja työkaluja ja ratkaisuja. Näihin lukeutuu Nokia Tradepoint, operaattoreille ja palveluntarjoajille suunnattujen lisäsovellusten markkinapaikka. Forum Nokia on kutsunut yli 40 riippumatonta sovelluskehittäjää Nokian CeBIT-messuosastolle esittelemään innovatiivisimpia langattomia sovelluksiaan.

Nokia Networks esitteli Nokia D500 -monipalvelusolmun, joka mahdollistaa siirtymisen nykyisistä pääosin nopeaan Internet-yhteyteen keskittyvistä palveluista laajempaan monen palvelun liiketoimintamalliin kiinteissä laajakaistaverkoissa. Lisäksi Nokia Networks esitteli ASR 2020 älykkään tilaajaverkon reitittimen Euroopan markkinoille. Tehokas ja pienikokoinen Nokia ASR 2020 keskittää suuria määriä monipalveluliikennettä ja takaa palvelujen käytettävyyden 99,999 prosenttisesti.

Club Nokia tarjoaa palveluita Nokia-matkapuhelinten omistajille Euroopan ja Afrikan alueella. Rekisteröidyttyään Club Nokian jäseneksi Nokia-puhelimen omistaja voi käyttää Club Nokian webbi- ja WAP-palveluita. Lähitulevaisuudessa Club Nokian palvelut ovat Nokia-puhelimen omistajien käytettävissä maailmanlaajuisesti.


Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
nokia.mobile.phones@nokia.com

www.nokia.fi
www.nokia.com

Kuvamateriaalia tuotteista on saatavilla Nokian internet-sivuilla osoitteessa www.nokia.com/press.