SPONDA OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSIÄ


1. Yhtiökokous päätti alentaa osakepääoman yhtiön hallussa olevia omia osakkeita mitätöimällä seuraavasti:
Osakepääomaa alennetaan yhteensä enintään 827.400 euroa mitätöimällä yhtiön hallussa olevat 827.400 osaketta. Osakkeet on hankittu julkisella kaupankäynnillä 14.12.2001 päättyneen ostovaltuutuksen puitteissa. Osakepääoman alentamisen yhteydessä ei muuteta varsinaisen yhtiökokouksen 27.3.2000 liikkeeseen laskettavaksi päättämän vaihtovelkakirjalainan vaihtosuhdetta.
2. Yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta seuraavasti:
Hallitus valtuutetaan päättämään yhden vuoden kuluessa yhtiökokouksesta lukien yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta voitonjakokelpoisilla varoilla. Osakkeita voidaan hankkia enintään 3.500.000 kappaletta, kuitenkin siten, että yhtiölle ja sen tytäryhteisölle kuuluvien osakkeiden yhteenlaskettu nimellisarvo tai niiden tuottama äänimäärä ei hankinnan jälkeen saa ylittää viittä (5) prosenttia yhtiön osakepääomasta tai kaikkien osakkeiden äänimäärästä.
Osakkeet voidaan hankkia muussa kuin osakkeenomistajien omistusten suhteessa Helsingin Pörssin järjestämän julkisen kaupankäynnin välityksellä.
Osakkeita voidaan hankkia yhtiölle käytettäväksi vastikkeena silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta sekä vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa hallituksen päättämin tavoin ja päättämässä laajuudessa tai luovutettavaksi Helsingin Pörssin järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä tai mitätöitäviksi tai jos se on yhtiön tunnuslukujen valossa hallituksen käsityksen mukaisesti osakkeenomistajien intressissä tai jos hallitus muutoin harkitsee sen olevan edullinen tapa käyttää likvidejä varoja.
Osakkeet hankitaan julkisessa kaupankäynnissä hankintahetken käypään arvoon. Osakkeiden hankintahinta suoritetaan myyjille Helsingin Pörssin ohjesäännön ja Suomen Arvopaperikeskuksen sääntöjen mukaan määräytyvässä maksuajassa.
Osakkeiden hankinta alentaa yhtiön jakokelpoista vapaata omaa pääomaa.
Koska hankittavien osakkeiden enimmäismäärä on alle 5 % yhtiön koko osakemäärästä ja osakkeiden tuottamasta äänimäärästä, osakkeiden hankinnalla ei ole merkittävää vaikutusta osakkeenomistukseen ja äänivallan jakautumiseen yhtiössä.
3. Yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen päättämään omien osakkeiden luovuttamisesta seuraavasti:
Hallitus valtuutetaan yhden vuoden kuluessa yhtiökokouksesta lukien päättämään yhtiölle hankittujen omien osakkeiden luovuttamisesta. Valtuutuksen kohteena on yhteensä enintään 3.500.000 kappaletta yhtiölle hankittuja omia osakkeita.
Hallitus valtuutetaan päättämään siitä, kenelle ja missä järjestyksessä omia osakkeita luovutetaan.
Hallitus voi päättää omien osakkeiden luovuttamisesta muutoin kuin siinä suhteessa, jossa osakkeenomistajalla on etuoikeus hankkia yhtiön omia osakkeita. Luovutusta ei saa tehdä yhtiön lähipiiriin kuuluvan hyväksi.

Osakkeet voidaan luovuttaa vastikkeena silloin, kun yhtiö hankkii liiketoimintaansa kuuluvaa omaisuutta sekä vastikkeena mahdollisissa yrityskaupoissa hallituksen päättämällä tavalla ja päättämässä laajuudessa.
Osakkeet luovutetaan niiden luovutushetken mukaiseen käypään arvoon. Hallitus päättää omien osakkeiden luovuttamisen muista ehdoista.

Hallituksen kokoonpano
Hallituksen jäseninä jatkavat dpl.insinööri Heikki Bergholm, toimitusjohtaja Maija-Liisa Friman, Vattenfall Oy, lakiasiainjohtaja Harri Pynnä, Fortum Oyj, ekonomi Anssi Soila ja finanssineuvos Jarmo Väisänen, valtiovarainministeriö. Uudeksi jäseneksi valittiin varatoimitusjohtaja Jarmo Laiho, Nordea Pankki.

Tilintarkastajat
Yhtiökokous valitsi Sponda Oyj:n varsinaisiksi tilintarkastajiksi KHT Sixten Nymanin ja KPMG Wideri Oy Ab:n sekä varatilintarkastajaksi KHT Ari Viitalan.

Osingonmaksu
Yhtökokous päätti että tilikaudelta 2001 jaetaan osinkoa 0,30 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkaalle, joka täsmäytyspäivänä on merkitty Suomen Arvopaperikeskus Oy:n pitämään omistajaluetteloon. Osingonmaksun täsmäytyspäivä on 4.4.2002 ja osinko maksetaan 11.4.2002.