mmO2:n on valinnut Nokian keskeiseksi 3G- ja GSM-verkon toimittajakseen Isoon-Britanniaan, Saksaan ja Irlantiin


Johtava eurooppalainen verkko-operaattori mmO2:n on valinnut Nokian 3G-palveluidensa merkittäväksi toimittajaksi kolmella markkina-alueella. Nokia toimittaa mmO2 :n BT Cellnet (Iso-Britannia), Viag Interkom (Saksa) ja Digifone (Irlanti) -verkkoihin vähintään 30 prosenttia 3G-radioverkon laitteista. Nokian on mahdollista myös kilpailla 40 prosentista 3G-radioverkon rakentamisesta kaikilla kolmella markkina-alueella. Tämän lisäksi Nokia jatkaa merkittävänä GSM toimittajana mmo2:lle.

"Valitsemme verkkotoimittajamme tarkasti. Päätyessämme Nokiaan ratkaisevia tekijöitä olivat Nokian johtavat radioverkkotuotteet, sen luotettavuus toimittajana sekä jo aiemmin Nokian kanssa tehty yhteistyö 2G-radioverkoissa. Olemme iloisia jatkaessamme menestyksekästä yhteistyötämme Nokian kanssa" sanoo johtaja Johan Sammaron mmO2:sta.

Lopullinen sopimus allekirjoitetaan myöhemmin.

mmO2 omistuksessa ovat mobilliverkko-operaattorit neljässä maassa: BT Cellnet Iso-Britannissa, Viag Interkom Saksassa, Telfort Mobiel Alankomaissa ja Digifone Irlannissa. mmO2:lla on noin 17,25 miljoonaa asiakasta ja sen tulot viime vuonna olivat 3,2 miljardia puntaa.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten joka-päiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja antaa:

Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38195
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com
www.nokia.fi