Opplysningen® 1881 erstatter 180


Nye undersøkelser viser at ca. 80 prosent av befolkningen over 13 år har kjennskap til 180 - som er det suverent mest kjente telefonnummeret i Norge gjennom tidene. I fjor ringte nordmenn nærmere 65 millioner ganger til Opplysningens kundebehandlere landet over. Fra 1. mai i år vil det nye nummeret til Opplysningen® - 1881 - være Norges mest ringte telefonnummer.

Opplysningen® 1881 har siden 15. februar i år drevet nummeropplysning i konkurranse med andre selskaper. Flere eksterne tester som er gjennomført i denne perioden viser at Opplysningen® 1881 ligger godt foran konkurrentene - både på kvalitet og pris. I tillegg viser markedsundersøkelser at 70 prosent av de som ringer til Opplysningen® nå kjenner det nye nummeret 1881.

Etter 1. mai vil alle som ringer 180 bli møtt av en automatisk svarmelding som i tilfeldig rekkefølge lister opp de nye numrene som tilbyr nummeropplysning. Dette mener Telenor er en dårlig løsning som ikke ivaretar kundenes interesser. "Vi har gjort det klart overfor Post- og Teletilsynet (PT) at vi mener kundene har rett til å få vite hvem som leverer de ulike nummeropplysningstjenestene, ikke bare numrene, når de fortsatt ringer 180. Det vil de ikke gjøre med den løsningen PT legger opp til," sier salgs- og markedsdirektør i Telenor Teleservice, Erling Christoffersen.

Opplysningen® ønsker konkurranse
Telenor har lenge vært forberedt på å møte konkurranse fra andre selskaper som vil starte nummeropplysning i Norge. Konsernet er opptatt av å følge de retningslinjer myndighetene har lagt opp for å regulere denne konkurransen. Påstander fra konkurrenter som hevder at Telenor fortsatt ønsker å trenere konkurransen er ikke riktige. Telenor har fulgt alle pålegg - både med å utlevere pålagte data til konkurrerende nummeropplysningsselskaper, og med å foreta nødvendige forberedelser i nettet, slik at konkurrentene kan få fakturert sine tjenester.

Opplysningen® - et beskyttet varemerke
Telenor Teleservice har gjennom mange år bygd opp profil og merkevare rundt Opplysningen®. Både Opplysningen® og Opplysningen 180® er registrert som varemerker og Opplysningen 1881(TM) er søkt registrert som varemerke. Når konkurrenter misbruker disse varemerkene og distribuerer misvisende reklame blir det reagert på dette. Det er grunnen til at Telenor tidligere i år stevnet selskapene Current og Easy Connect for namsretten med krav om midlertidig forføyning for å få stoppet det konsernet mener ulovlig markedsføring og brudd på varemerkeloven og markedsføringsloven.

- I Telenor Teleservice er vi opptatt av at konkurransen om nummeropplysning skal være så reell som mulig. Vi har ingen ønske om å legger hinder i veien for våre konkurrenter, men vi forventer at også de opptrer i henhold til de lover og retningslinjer som gjelder i markedet, sier salgs- og markedsdirektør Erling Christoffersen i Telenor Teleservice.

Kontaktpersoner:
Erling Christoffersen, salgs- og markedsdirektør i Telenor Teleservice, tlf. 913 72728
Steinar Ostermann, assisterende pressetalsmann i Telenor, tlf. 995 77777


Fakta om Telenor Teleservice
Teleservice er et selskap i Telenor-konsernet som blant annet driver Contact Center-tjenester, telefon- og datamøtene MeetAt 119 og Opplysningen®. Teleservice har ca. 1400 ansatte fordelt på virksomheter 18 steder i Norge i tillegg til datterselskaper i Norge, Sverige og Tyskland.

Telenor driver Opplysningen® 1881 fra ti ulike steder i Norge. En gjennomsnittlig samtale til 1881 tar 30-40 sekunder og koster 5-6 kroner. Opplysningen® 1881 er hele Norges opplysningstjeneste med døgnkontinuerlig drift og mer enn seks millioner oppføringer i nummerdatabasen. Opplysningen® 1881 gir opplysning om alle registrerte telefonnumre i Norge, mens Opplysningen® 1882 Utlandet har skiftet nummer fra 181 til 1882.



Historiske fakta om Opplysningen® er tilgjengelig i denne pressemeldingen på http://presse.telenor.no.