Mobiiliviestintä kiinteäksi osaksi Assemblyä – Nokia ja tapahtumajärjestäjät tyytyväisiä yhteistyöhön


Viime viikonloppuna Helsingissä järjestetty Assembly-tapahtuma onnistui odotusten mukaisesti. Nuorten tietotekniikkaharrastajien vuotuisen kokoontumisen kokonaiskävijämäärä nousi lähelle seitsemäätuhatta. Pääyhteistyökumppanina ensimmäistä kertaa ollut Nokia ja tapahtumajärjestäjät kokivat yhteistyönsä onnistuneeksi ja antoisaksi.
 
Nokian myötä mobiiliviestintä oli näkyvästi esillä tapahtumassa. Uutuutena Assemblyssä käytiin mobiilidemokilpailu, jossa kuvaa, ääntä ja grafiikkaa sisältävät tietokonedemot tuli suunnitella nimenomaan mobiiliviestimille sopiviksi. Tämä kilpailu oli Nokian erityissponsoroinnin kohteena. Lisäksi Nokia järjesti oman Forum Nokia 24 h -kilpailun, jossa kilpailijoiden tehtävänä oli luoda vuorokaudessa Java- ja Symbian-teknologioita käyttäen Nokia 7650 -kuvapuhelimessa toimiva demo mobiilipelistä.
 
Forum Nokia 24 h -kilpailussa palkittiin kolme osallistujaa Nokia 7650 -kuvapuhelimella. Yksi palkituista oli 27-vuotias Jarno Heikkinen, joka opiskelee tietotekniikkaa Jyväskylän yliopistossa. Hänelle Java oli tuttu ohjelmointityökalu jo entuudestaan, mutta Symbian-käyttöjärjestelmään hän tutustui tätä kilpailua varten.
 
”Yhteensä tein kolme kilpailutyötä eli entryä 24 tunnin aikana ja kaikki niistä Javalla”, kertoo Heikkinen. Hänen aikataulunsa kertoo Assemblyn omalaatuisesta vuorokausirytmistä: ”Palkittua työtä ryhdyin koodaamaan kahden aikaan yöllä, ja seitsemältä aamulla se oli valmis.” Kilpailun palkintojenjako oli lauantai-iltana.
 
Kilpailun tuomaristoon kuulunut Forum Nokian peliyksikön vetäjä Vesa-Pekka Kirsi kertoo, että kilpailun parhaimmisto oli sitä tasoa, jota etukäteen odotettiinkin. ”Symbian oli lähes kaikille osallistujille entuudestaan outo teknologia, monet opettelivat sen käytön vasta tämän kilpailun yhteydessä. Siitä huolimatta valtaosa kilpailutöistä oli toteutettu Symbianilla, joten se koettiin ilmeisen mielenkiintoiseksi ja haastavaksi", hän arvioi.
 
Assemblyn pääjärjestäjä Pekka Aakko kertoo järjestäjien saaman palautteen olleen lähes yksinomaan myönteistä. Erityisen tyytyväinen hän oli mobiilidemokisaan: ”Osallistujien määrä ja töiden taso yllättivät positiivisesti. Tämä oli hyvä startti mobiilipuolella ensi vuotta ajatellen.”
 
”Olemme tyytyväisiä myös Nokian panostukseen tapahtumassa. Kävijät esimerkiksi kehuivat Nokian ständiä ’paikan tyylikkäimmäksi’, ja myös sen sisältö kiinnosti”, Aakko jatkaa.
 
”Mobiilidemokilpailut osoittivat ennakko-odotuksemme todeksi: Assembly goes mobile!” toteaa johtaja Jouko Häyrynen Nokiasta. ”Assembly 2002 -team teki jälleen kerran todella hienon tapahtuman, jossa bitit vääntyivät nuoruuden innolla. Forum Nokia onnittelee kilpailujen voittajia, kaikkia osanottajia ja järjestäjiä onnistuneesta maratonviikonlopusta.”
 
Forum Nokia
Forum Nokia, www.forum.nokia.com, on virtuaaliyhteisö, joka on suunnattu langattomia sovelluksia tuottaville itsenäisille ohjelmistokehittäjille. Forum Nokian jäsenille on tarjolla laaja valikoima kehitystyökaluja ja kirjallista materiaalia, joita tarvitaan applikaation kehittämiseen käytettäessä Nokian tuotteiden tukemia teknologioita. Nämä teknologiat pitävät sisällään viimeisimmät avoimet langattomat standardit ja protokollat kuten Java, Symbian-käyttöjärjestelmä, SyncML, MMS ja Bluetooth sekä vakiintuneempia mobiiliteknologioita kuten WAP ja Smart messaging. Forum Nokia -yhteisö perustettiin vuonna 1995, ja nykyään siinä on yli 700 000 jäsentä.
 
Assembly 2002
Assembly, www.assembly.org, on nuorten tietokoneharrastajien kilpailutapahtuma, joka pidetään vuosittain Helsingissä. Tapahtuma kerää koko viikonlopuksi noin 5000 alan aktiivista harrastajaa kilpailemaan tietokoneella tehtävän mediataiteen eli demojen eri osa-alueilla sekä myös pelaamaan ja tapaamaan toisia samanhenkisiä nuoria. Tapahtuma järjestettiin nyt yhdennentoista perättäisen kerran. Se on alallaan maailman suurin ja tunnetuin.
 
Lisätietoja antaa:
 
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
 
www.nokia.com