Nokia toimittaa Soneralle Delivery Server-ratkaisun mobiileihin sisällönlatauspalveluihin


Matkapuhelinoperaattori Sonera on tehnyt sopimuksen Nokian kanssa Nokian Delivery Server -palvelimen  toimittamisesta. Nokia Delivery Server -ratkaisu mahdollistaa asiakkaille matkapuhelimissa uudet runsassisältöiset sisällön latauspalvelut, kuten Java-pelit, moniääniset soittoäänet ja Symbian sovellukset.
 
Sopimukseen kuuluvat Nokia Delivery Server-palvelin sekä tuki- ja ylläpitopalvelut. Toimitukset aloitetaan heti.
 
Nokia Delivery Server -palvelin on avoimiin standardeihin perustuva ratkaisu, joka mahdollistaa operaattoreille uusien sisältöpalveluiden tarjoamisen ja asiakkaille palvelujen vaivattoman lataamisen matkapuhelimiinsa Java-sovelluksia käyttäen. Nokian Delivery Server -ratkaisun avulla sisällön latauspalvelut ovat tuottoisia operaattoreille, palvelun tuottajille ja sovellusten kehittäjille.
 
Delivery Server -palvelinta voidaan käyttää sisällönlatauksessa WAP-puhelimiin, jotka käyttävät WAP-yhdyskäytävää. Lisäksi se tukee Java-teknologiaan perustuvia matkapuhelimia kuten Nokia 3410 ja Nokia 6310i.
 
Sonera Oyj (HEX: SRA, NASDAQ: SNRA) on matkaviestinnän ja monipuolisten televiestintäpalvelujen osaaja. Soneran tavoitteena on kasvaa ja kehittyä Suomessa ja valikoiduilla kansainvälisillä markkina-alueilla toimivana viestintäoperaattorina sekä asiointi- ja sisältöpalvelujen tarjoajana. Yhtiö tarjoaa myös edistyksellisiä dataviestinnän ratkaisuja yrityksille sekä kiinteän verkon puhelupalveluja Suomessa ja lähialueilla.  Soneran liikevaihto vuonna 2001 oli 2,2 mrd. euroa ja voitto ennen satunnaiseriä ja veroja 0,45 mrd. euroa. Soneran palveluksessa on noin 7 400 henkilöä. www.sonera.fi
 
Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.
 
Lisätietoja antaa:
Nokia Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 38195
Sähköposti: nokia.networks@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi