Nokia 6800 tuo tehokkaat viestitoiminnot liikkuvien ammattilaistenkäyttöön


Nokia esitteli tänään matkapuhelinten valikoimaansa ensimmäisen viestilaitteen, joka on optimoitu tehokkaaseen tekstinsyöttöön. Nokia 6800 -viestilaitteen innovatiivinen muotoilu on suunniteltu etenkin matkapuhelinta työssään käyttäville. Laitteen helppokäyttöinen, täysimittainen näppäimistö on ihanteellinen henkilökohtaisten tietojen hallintaan sekä viestien tai muun tekstin kirjoittamiseen. Nokia 6800 -viestilaitteessa on korkealaatuinen värinäyttö, FM-stereoradio, ja sähköpostin sekä SyncML- ja Java(TM) -teknologioiden tuki, ja sillä voi lähettää ja vastaanottaa multimediaviestejä (MMS). GSM/GPRS 900/1800 -verkoissa toimivan uutuustuotteen toimitukset alkavat vuoden 2003 ensimmäisellä neljänneksellä Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa.
 
Matkapuhelinta paljon työssään käyttävät voivat Nokia 6800 -viestilaitteella hallita viestejään ja sähköpostiaan myös matkustaessaan. Käyttäjä voi kirjoittaa viestejä laitteen etukannen ollessa suljettuna, tai avata sen kirjoittamisen helpottamiseksi. Tällöin esiin tulee täysimittainen näppäimistö, ja näytön kuva kääntyy näppäimistön suuntaiseksi. Käyttäjä voi esimerkiksi aloittaa viestin kirjoittamisen kansi suljettuna ja jatkaa sitä kannen avattuaan.
 
"Uutuustuotteemme ainutlaatuisen muotoilun ansiosta liikkuvat ammattilaiset voivat työskennellä täysipainoisesti myös toimiston ulkopuolella. Viestintä on nykyaikaisen liike-elämän kulmakiviä. Nokia 6800 tarjoaa ihmisille mahdollisuuden viestiä tehokkaasti, eikä heidän silti tarvitse luopua muista ominaisuuksista, joita he ovat tottuneet odottamaan Nokian matkapuhelimilta. Täysimittainen näppäimistö ja korkealaatuinen värinäyttö ovat ihanteellisia teksti-, multimedia- tai sähköpostiviestien kirjoittamiseen", sanoi johtaja Mats Wolontis, Nokia Mobile Phones, Suomi, IVY ja Baltia. "Java, SyncML ja viestilaitteen muut teknologiat tekevät Nokia 6800 -mallista monipuolisen viestivälineen sekä työhön että vapaa-aikaan, ja antavat käyttäjälle mahdollisuuden yksilöidä laitteensa hakemalla siihen henkilökohtaista sisältöä, kuten Java-sovelluksia tai synkronointimahdollisuuksia."
 
Nokia 6800 -viestilaitteen monipuoliset teknologiaominaisuudet auttavat työn ja henkilökohtaisen elämän sujuvassa hallinnassa. Käyttäjä voi hakea uusia Java-sovelluksia joko WAP 1.2.1. -selaimella tai tietokoneen välityksellä Nokia PC Suite -ohjelmistoa käyttäen. Nokia 6800 -viestilaite tukee langattomia sähköpostiprotokollia (POP3, IMAP4 ja SMTP), jotka mahdollistavat sähköpostien hallinnan HSCSD- ja GPRS -tiedonsiirtonopeuksilla. Laitteen muistikirjasovelluksella voidaan kirjoittaa enintään 3000 merkin pituisia muistiinpanoja.
 
Tänään esiteltiin myös Nokia Camera Headset -lisälaite, joka soveltuu käytettäväksi yhdessä Nokia 6800 -viestilaitteen kanssa Pop-Port(TM) -liitännän kautta. Nokia Camera Headset -lisälaitteen kameralla käyttäjä voi ottaa digitaalikuvia ja lähettää ne MMS-viesteinä toiseen multimediaviestintää tukevaan matkapuhelimeen*. Nokia 6800 -viestilaitteeseen on saatavissa myös autotelineen sisältävä autosarja.
 
SyncML-yhteensopivuuden ansiosta Nokia 6800 -viestilaitteen käyttäjä voi synkronoida henkilökohtaisia tietojaan langattomasti matkapuhelinverkon välityksellä. SyncML:n avulla kalenteri, osoitemuistio ja muut henkilökohtaiset tiedot voidaan pitää yhdenmukaisina, helposti käsillä ja ajan tasalla. Nokia 6800 -viestilaitteessa on myös wallet-maksusovellus, jolla käyttäjä voi helposti ja turvallisesti hoitaa maksuliikennettään WAP:n välityksellä. Sovelluksen Wireless Identity Module (WIM) -turvaominaisuuden ansiosta käyttäjät voivat varmistaa osto- ja maksutapahtumat digitaalisella allekirjoituksellaan. WIM-ominaisuuteen sisältyy myös Wireless Public Key Infrastructure (WPKI) -tuki.

 
Melodiset soittoäänet ja FM-stereoradio tuovat käyttäjän ulottuville korkealaatuisen äänimaailman. Viestilaitteessa on myös sisäänrakennettu kaiutin, jonka kautta voi osallistua neuvottelupuheluun tai kuunnella radiota.** Käyttäjä voi puhelun aikana aktivoida kaiuttimen avaamalla laitteen etukannen, ja puhelua jatkaessaan hän voi samalla esimerkiksi tutkia kalenteritietoja tai kirjoittaa viestiä.
 
Nokia 6800 painaa 122 grammaa, ja sen puheaika on 3-7 tuntia ja valmiusaika 7-15 päivää.
 
Ohjelmistokehittäjät voivat saada Nokia 6800 -viestilaitteen tuotemääritykset, sovellustyökaluja ja teknistä tukea Nokian maailmanlaajuisen ohjelmistokehittäjille suunnatun yhteisön, Forum Nokian kautta: http://www.Forum.Nokia.com
 
 
Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
 
 
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja kuvia Nokia 6800 -viestilaitteesta on saatavilla Nokian internet-sivuilla: www.nokia.com/press
 
*MMS-palvelut ovat riippuvaisia verkosta sekä käytettävien laitteiden yhteensopivuudesta ja näiden tukemista sisältömuodoista.
 
**FM-radion kuuntelu kaiuttimen kautta edellyttää, että kuulokkeita käytetään antennina.