DPA Rapporteert Haar Derde Kwartaalcijfers 2002


Financiële highlights tot en met het 3e kwartaal 2002
 
Benchmark cijfers
In miljoen euro's
t/m Q3 - 2002
T/m Q3 - 2001
% Verschil
Omzet
28,1
28,8
-  2
Bedrijfsresultaat
2,2
4,5
- 51
Nettowinst
1,5
3,1
- 52
 
Benchmark cijfers Q3 y.o.y
In miljoen euro's
Q3 - 2002
Q3 - 2001
% Verschil
Omzet
8,1
9,5
- 15
Bedrijfsresultaat
0,3
1,3
- 77
Nettowinst
0,2
0,9
- 78


De daling van de nettowinst ten opzichte van de eerste drie kwartalen 2001 is veroorzaakt door:
  •          Nettoverliezen van de nieuwe vestigingen in de UK en België. Hiermee was een bedrag gemoeid van 472.000 euro. Deze vestigingen zijn inmiddels gesloten.
  •          Lagere omzet en een lagere marge in Nederland als gevolg van een hoger percentage Interim Specialisten welke niet inzetbaar waren op projecten
  •  
    Peter Smit, Algemeen Directeur van DPA over de Q3-cijfers: "De neerwaartse druk van het tweede kwartaal  heeft zich in het derde kwartaal in de gehele markt doorgezet. Op korte termijn zie ik hierin geen sterke verbetering optreden. Kostenbeheersing is daarom essentieel en ik verwacht dat de reorganisatie, die we tijdig hebben ingezet, in het vierde kwartaal zijn vruchten zal afwerpen. De aandacht voor kostenbeheersing neemt niet weg dat de kwaliteit van onze dienstverlening aan klanten centraal blijft staan. Met de nieuwe mogelijkheid die wij bieden voor het outsourcen van een complete financiële administratie laten we zien dat onze innovatieve slagkracht en onze klantgerichtheid onveranderd sterk blijft."
     
    Omzetdaling
    Voortdurende onzekerheid op de markt van flexibele arbeid in z'n algemeenheid en het laat-cyclische karakter van de dienstverlening van DPA in het bijzonder hebben geleid tot een minder gevulde orderportefeuille. Het gevolg hiervan is minder projecten en dus minder facturabele uren.
     
    Reorganisatie
    De vorig kwartaal aangekondigde reorganisatie ligt op schema en zal ervoor zorgen dat de eerste resultaatsverbeteringen in het 4e kwartaal van dit jaar zichtbaar zullen worden. Het aantal kantoren in Nederland is inmiddels teruggebracht van tien naar vijf.
     
    Outsourcing
    Voorts maakt de directie bekend dat DPA haar dienstverlening heeft uitgebreid. Vanaf heden kunnen organisaties ook bij DPA terecht voor het outsourcen van hun financiële administratie of delen daarvan.
    DPA richt zich met deze nieuwe vorm van outsourcing op organisaties welke een financiële afdeling hebben van circa 5 tot 25 mensen en de financiële administratie niet tot hun core-business rekenen.
     
    Verwachtingen en ontwikkelingen
    De huidige economische ontwikkelingen en marktomstandigheden geven de directie van DPA geen aanleiding om te veronderstellen dat de markt waarin DPA actief is op korte termijn verbetert.
    DPA verwacht dit jaar een belangrijke omzetdaling ten opzichte van 2001 te realiseren. Voor wat betreft de nettowinst, handhaaft de directie de tijdens de halfjaarcijfers afgegeven prognose, welke uitgaat van een forse winstdaling ten opzichte van 2001. Zij gaat uit van een nettowinst welke rond de 2 miljoen Euro komt te liggen.
     
     
    DPA Holding NV
    DPA Holding NV is een specialist in het leveren van financiële professionaliteit op maat, snel en doeltreffend georganiseerd op basis van projectdetachering, project- en interim management en outsourcing. Het bedrijf wil toonaangevend worden in het oplossen van knelpunten binnen de financiële kolom.
     
     


    Attachments

    Derde Kwartaalcijfers 2002