Groei netto winst over 2002 8%


De groei van het aantal doelgroeprelaties heeft zich ook in het derde kwartaal, zowel in het particuliere segment als bij de familiebedrijven, op een goed niveau gehandhaafd. Ook de toename van de hypothekenportefeuille en de verzekeringsprovisies zijn op peil gebleven. De effectenprovisies daarentegen zijn over de afgelopen maanden verder gedaald als gevolg van de aanhoudende malaise en de nog verder vergrote volatiliteit op de internationale effectenbeurzen; deze ontwikkelingen waren bij de publicatie van de halfjaarcijfers over 2002 niet te voorzien. De particuliere en institutionele beleggers hebben hierdoor minder aan- en verkooptransacties verricht wat leidde tot lagere provisie-opbrengsten.
Van Lanschot verwacht dat in de resterende periode van 2002 in deze situatie geen verbetering zal optreden. De jaarcijfers over 2002 worden op 14 maart 2003 gepubliceerd.
’s-Hertogenbosch, 15 november 2002
 
F. van Lanschot Bankiers NV is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.