Nu ger SEB Fonder förvaltarkommentarer varje månad


SEB blir först av storbankerna att utöka informationen till kunderna med månatliga förvaltarkommentarer. De publiceras på internet och ges för de 60 vanligaste fonderna i sortimentet. Dessutom ges marknadsutsikter för 12 regioner och branscher.
 
I kommentaren berättar förvaltaren hur fonden har utvecklats, vilka större affärer som har gjorts och vilka enskilda aktier som har bidragit till fondens utveckling.
 
- Detta är ett steg i vår ambition att bli öppnare och tydligare i vår information gentemot kunderna. Det är inte minst viktigt i en orolig marknad när efterfrågan på information är extra stor, säger Jan Palmberg, chef SEB Fonder.
 
Förvaltarkommentarerna publiceras på internet i mitten av varje månad. Från slutet av december kommer kunderna att kunna prenumerera, via e-post, på förvaltarkommentarerna för "sina" fonder tillsammans med ett nyhetsbrev.
 
I slutet av året kommer nya fondsidor på seb.se att vara färdiga. De nya sidorna erbjuder dels tydligare och mer omfattande information om SEB:s fonder, dels förbättrade sökmöjligheter och nya tjänster som gör det enklare för kunden att följa sina fondplaceringar och fatta bra placeringsbeslut.
 
För månadskommentarer gå in på www.seb.se/fonder
 
För ytterligare information, kontakta:
Jan Palmberg, chef SEB Fonder, 08-763 66 01, 070-594 01 59