Omstilling og nedbemanning i Telenor Forskning og Utvikling


Men bakgrunn i et stramt marked ble det i vår nedsatt et prosjekt for å vurdere FoU-virksomheten i Telenor, både med hensyn til kompetanseprofil, satsingsområder og omfang. Konklusjonen var at et mer slagkraftig FoU kan oppnås med en mer hensiktsmessig organisering og et mindre omfang.
 
- Telenor har i dag for høye kostnader i forhold til aktører det er naturlig å sammenlikne seg med i Norge og ikke minst internasjonalt, sier konserndirektør for teknologi Berit Svendsen. Vi har hatt store innovasjonsprosjekter vi ikke har fått tilfredsstillende avkastning på. For å oppnå målsettingene i Delta 4-programmet er det derfor viktig at vi nå klarer å hente ut betydelige synergier ved å arbeide mer effektivt på tvers i konsernet. Vi har i tilegg fokusert satsingen innenfor Telenor FoU mot EUs store satsingsområder innenfor mobile applikasjoner, neste generasjons mobil og bruk av bredbånd. Vi ønsker på den måten å utnytte andres forsknings-resultater i enda større grad enn tidligere. Det innebærer dessverre en slanking av staben i FoU, men det er helt nødvendig, sier Svendsen.
 
Av de 41 berørte årsverkene i FoU er 30 stasjonert på Fornebu. De øvrige fordeler seg på FoU-enhetene i Tromsø, Trondheim og Agder. Alle berørte vil få tilbud om Telenors sluttpakke. De vil også få tilbud om profesjonell bistand for å finne alternativt arbeid i eller utenfor konsernet.
 
Hittil i år er vel 1500 årsverk definert som overtallige i Telenor i forbindelse med kostnads- og effektiviseringsprogrammet Delta 4.
 
 
 
For ytterligere informasjon, kontakt
Konserndirektør teknologi, Berit Svendsen, tlf.: 67 89 26 18
Pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard, tlf.: 901 92 000