Ericsson og Telenor Mobile inngår global MMS-avtale


Rammeavtalen omfatter alle Telenor Mobiles virksomheter i Europa og Asia, og Ericsson  skal levere MMS-plattform og applikasjoner, samt tjenester for integrering i Telenor Mobiles nettverk. Avtalen forsterker Ericsson-konsernets ledende posisjon innenfor forretningsområdet MMS. 
 
Gjennom å benytte den sentralt forhandlede avtalen for MMS-plattformer vil de lokale selskapene på et tidlig tidspunkt kunne tilby sine brukere nyttige og underholdende tjenester. De nye tjenestene vil føre til økt trafikk over mobilnettet. Flere Telenor Mobile-selskaper har allerede lansert MMS, men med den globale avtalen vil det bli enklere å distribuere MMS-tjenester på tvers av Telenor Mobiles portefølje. 
 
- Vi har valgt Ericsson som leverandør fordi selskapet har en sterk posisjon i MMS-markedet, både teknologisk og forretningsmessig. Gjennom å velge én standard MMS-plattform kan vi utvikle MMS-markedet på en kostnadseffektiv måte ved å distribuere produkter og tjenester til våre kunder verden over med begrensede utviklingskostnader, sier Arve Johansen, President og CEO Telenor Mobile.   
 
- Avtalen bekrefter Ericssons ledende posisjon i MMS-markedet og operatørenes tillit til at vi kan levere og integrere fullstendige MMS-løsninger. Vi er glade for at vi gjennom denne avtalen får mulighet til å bidra til Telenors suksess innenfor MMS og mobilt internett i en rekke markeder, sier Steinar Tveit som leder Ericssons markedsenhet i Norden og Baltikum.
 
Om Ericsson og MMS
Ericssons klare lederposisjon innen MMS viser seg blant annet gjennom 35 kommersielle avtaler og mer enn 90-testsystemer hos kunder verden over. Ericsson har 40% av alle MMS-kontraktene med mer enn 50% av abonnentene på verdensbasis. http://www.ericsson.com/mms/
 
Gjennom sitt teknologiske lederskap former Ericsson fremtidens kommunikasjon i mobile og bredbåndsbaserte Internett. Ved å tilby innovative løsninger i mer enn 140 land bidrar Ericsson til utviklingen av de mest betydningsfulle kommunikasjonsselskapene i verden.  
 
Om Telenor Mobile
Telenor Mobile er forretningsområdet for mobile tjenester innen tale, data, Internett, innholdstjenester og elektronisk handel i Telenor-konsernet. Telenor Mobile er blant verdens mest avanserte mobilselskaper med eierandeler i 15 mobilselskaper i Europa og Asia og innehar gjennom datterselskapet Telenor Mobil AS en lederposisjon i det norske markedet. Antall abonnement basert på eierandelen i selskapene er 11,6 millioner (tredje kvartal 2002).
 
FOR NÆRMERE INFORMASJON VENNLIGST KONTAKT:

Dag Vangsnes, Kommunikasjonsdirektør, Telenor
Tlf.: +47 91 78 94 27
E-post: dag.vangsnes@telenor.com
 
Jan Christian Hole, Salgsdirektør, Ericsson AS
Tlf.: +47 91 82 72 63
 
Bente Lier, Kommunikasjonsdirektør, Ericsson AS
Tlf.: +47 672 50802; + 47 908 804 37
E-post: bente.lier@eto.ericsson.se