Telenor ut av Nextra-selskapene i Østerrike og Ungarn


I Østerrike har Telenor solgt Nextra-operasjonen til AirCALL. Nextra og AirCALLs operasjoner vil bli slått sammen i løpet av første halvår 2003 med Nextra som varemerke. I Ungarn overtar Nextras administrerende direktør Robert Line den videre drift av selskapet. Detaljer om transaksjonene vil ikke bli offentliggjort.
 
Konserndirektør i Telenor ASA, Bjørn Formo sier i en kommentar at han er fornøyd med at de to Nextra-selskapene vil bli drevet videre med nye eiere. "Telenor kan nå fokusere på andre og mer strategisk viktige operasjoner. Vi vil også fortsette vurderingen av de øvrige Nextra-selskapene og markedene," sier Formo.
 
CEO i AirCALL, Alan Walton, sier: "Den strategiske overtakelsen av Nextra styrker vår ledende posisjon innen Internett tilknytninger og "hosting" applikasjoner. Nextra og AirCALL tilfører sammen en unik og kombinert styrke til porteføljen og gir mange og spennende muligheter for kreative synergier og nye inntektsmuligheter. Sammen vil de to selskapene gi fantastiske muligheter til økte inntekter og lønnsomhet og gi økt verdi for våre kunder."
 
Kontaktpersoner:
 
Telenor: Pressetalsmann Dag Melgaard, tlf.: 67 89 26 71 eller 901 92 000
 
AirCALL: CEO Alan Walton, tlf.: (+43) 676 334 44 55