Nokia 3650 -kamerapuhelimen toimitukset alkoivat


Nokia on aloittanut Nokia 3650 -puhelimen toimitukset Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Syyskuussa 2002 Ranskassa pidetyssä Nokia Totally Board -tilaisuudessa esitelty Nokia 3650 -kolmitaajuuspuhelin on ihanteellinen laite helppoon ja miellyttävään kuvaviestintään. Tuote palkittiin äskettäin Innovations 2003 -kilpailussa Las Vegasin International Consumer Electronics Show 2003 -messuilla.
 
"Tuomalla Nokia 3650 -puhelimen Pohjois-Amerikan markkinoille haluamme tarjota laajalle joukolle kuluttajia mahdollisuuden huippuluokan langattomaan kuvaviestintään", sanoo Nokia Mobile Phonesin Imaging -liiketoimintayksikön johtaja Juha Putkiranta. "Sen lisäksi, että Nokia 3650 mahdollistaa sekä digitaalisten kuvien että videokuvan käytön langattomassa viestinnässä, se tarjoaa myös kattavat PDA-toiminnot: laite tukee sähköpostia sekä kalenterin ja osoitemuistion synkronointia suosituimpien sähköposti- ja henkilökohtaisen tiedonhallinnan sovellusten kanssa, ja siihen saa myös lukuisia erikseen hankittavia lisäohjelmistoja."
 
Nokian 3650 -puhelimessa on sisäänrakennettu VGA-resoluutiolla varustettu digitaalinen kamera, suuri 176x208 pikselin värinäyttö sekä pyöreä näppäimistö ja viisisuuntainen ohjain. Laitteella voi myös taltioida ääntä sisältäviä videopätkiä, ja siitä löytyy RealOne Player -sovellus, jolla voi ladata ja katsella videokuvaa ajantasaisena suoratoistona. Multimediaviestintäominaisuudet (MMS) mahdollistavat tekstin, kuvien, äänen ja videokuvan lähettämisen toiseen MMS-ominaisuuksilla varustettuun laitteeseen tai vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen. Nokia 3650 -puhelin tukee myös tärkeimpiä sähköpostiprotokollia.
 
Laitteen XHTML-selain tuo käyttäjän ulottuville uudentyyppisiä langattomia palveluita, kuten Nokia 3650 -puhelimelle optimoitu Lonely Planetin interaktiivinen matkaopas. Monipuolinen palvelu tarjoaa matkailijoille langattomasti vinkkejä majoituksesta, ruuasta ja nähtävyyksistä 38 kaupungissa ympäri maailman.
 
Series 60 -ohjelmistoalusta ja Symbian-käyttöjärjestelmä tarjoavat tehokkaan ja helppokäyttöisen alustan Nokia 3650 -puhelimelle. Series 60 -ohjelmistoalustaan perustuviin laitteisiin on saatavilla jo satoja erikseen hankittavia lisäohjelmistoja, joiden avulla käyttäjät voivat saada laitteisiinsa uutta sisältöä ja sovelluksia. Tarjolla olevien lisäohjelmistojen valikoima ulottuu kuvankäsittelyohjelmista ja muista kuvaviestinnän sovelluksista Java(TM)-peleihin ja henkilökohtaisen tehokkuuden työvälineisiin, kuten sanakirjoihin tai tiedostonhallintaan.

Sovelluskehittäjille on tarjolla Series 60 Software Development Kit -kehitystyökalu sovellusten kehittämiseen sekä markkinapaikat, Nokia Tradepoint ja Nokia Software Market, niiden julkaisemiseen. Lisätietoa ja ilmaisen Series 60 -kehitystyökalun voi hakea Nokian sovelluskehittäjille suunnatun yhteisön internet-sivuilta osoitteesta www.forum.nokia.com
 
Nokia 3650 -puhelin painaa 130 grammaa ja siinä on 3.4 megatavua käyttäjämuistia. Muistia voi kasvattaa myyntipakettiin sisältyvällä 16 megatavun muistikortilla, jolloin puhelimeen mahtuu enemmän kuvia, pelejä ja muita tiedostoja. Pienikokoisen ja kevyen 850 mAh litium-ioni-akun ansiosta uutuuspuhelimen puheaika on jopa 4 tuntia ja valmiusaika jopa 8 vuorokautta. Akun lataaminen kestää vain noin tunnin. Käyttäjä voi itse personoida Nokia 3650 -puhelimensa vaihdettavilla Xpress-on(TM) -kuorilla. Puhelimeen on lisäksi saatavilla useita lisävarusteita kuten latureita, suojalaukkuja sekä lisävarusteita langatonta Bluetooth-yhteyttä varten.
 
Multimediaviestintäpalveluita (MMS) tarjoaa tällä hetkellä yli 100 matkapuhelinoperaattoria ympäri maailman. Tähän mennessä Nokia on esitellyt 17 MMS-ominaisuuksilla varustettua puhelinmallia.
 
Lisätietoja:
 
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.fi


Kuvamateriaalia Nokia 3650 -puhelimesta on saatavilla Nokian internet-sivuilla osoitteessa www.nokia.com/press
 
Lisäsovelluksia Nokia 3650 -puhelimeen voi hankkia Nokia Software Market -internet-sivuilta osoitteesta www.softwaremarket.com

*MMS-palvelut ovat riippuvaisia verkosta sekä käytettävien laitteiden yhteensopivuudesta ja näiden tukemista sisältömuodoista.