Ragasco AS inngår ny avtale med Statoil.


 
 
Ragasco AS, et datterselskap av Hexagon Composites ASA, har inngått en ny avtale med Statoil. Den nye avtalen erstatter den tidligere avtalen om salg av propangassbeholderen Complet® til Statoil. Den gir Ragasco rettighetene for salg av Complet® i alle eksportmarkeder. Videre  forlenges avtaleforholdet med Statoil som også vil starte distribusjon av 5-kgs Complet®, og Statoils forpliktelser til å avta Complet® til faste priser blir redusert.
 
Grunnlaget for utviklingen av Complet® og investering i en dedikert produksjonslinje for produktet var at Statoil og Ragasco i 1998 undertegnet en avtale som ga Statoil vesentlige markedsrettigheter for produktet, og som forpliktet Statoil til å kjøpe 760.000 beholdere fra 2000 til 2004.
 
I tiden som har gått fra inngåelsen av denne avtalen, har begge selskapenes strategier endret seg. Statoil har reversert sin satsing på å bli et internasjonalt nedstrømsselskap, med tilhørende redusert behov for Complet® til propandistribusjon i egen regi. Ragasco og Hexagon har sett en betydelig internasjonal interesse for Complet® og ønsker å overta det fulle markedsføringsansvaret for produktet.
 
Den nye avtalen inneholder følgende hovedelementer:
 
En reduksjon av Statoils resterende kjøpsforpliktelse
Et kontant markedsføringsbidrag fra Statoil til Ragasco
Salg av Complet® til Statoils eget forbruk frem til 2008.
 
Avtalen trer i kraft umiddelbart.
 
Styret og administrasjonen i Hexagon Composites ASA har spilt en aktiv rolle for å få til den nye avtalen, og anser det som meget viktig at Ragasco og Hexagon får alle markedsrettigheter for optimalt å kunne utnytte potensialet som ligger i internasjonalt salg av Complet®.