Net Insights nyhetsbrev Mars 2003


Ny återförsäljare i Sydamerika
I slutet av februari presenterade vi ett nytt samarbetsavtal med Eriline som blir återförsäljare av våra lösningar i Brasilien, Argentina, Peru och Chile. Med sitt väletablerade kontaktnät på telekommarknaden och en organisation med över 160 anställda samt ett omfattande partnernätverk, kommer Eriline att självständigt kunna sköta nya affärer från införsäljning till installation och support.

Vi har sedan en tid tillbaka arbetat tillsammans med ett mindre företag, Sterling do Brasil, som på agentbasis representerat oss gentemot den brasilianska mediemarknaden. I takt med det ökande intresset från de brasilianska telekomoperatörerna har det stått klart att vi även behöver en representant som kan agera som återförsäljare med resurser att ansvara för större nätinstallationer och erbjuda integrations- och supporttjänster. Ingendera av bolagen har ett exklusivt distributionsavtal med Net Insight utan, precis som på övriga marknader, säljer vi via den partner som är bäst lämpad för ett specifikt kundsegment.

I och med det nya återförsäljaravtalet med Eriline har Sterling valt att avsluta arbetet som säljagent för Net Insight. Vi beklagar den uppkomna situationen men bedömer att det inte kommer att påverka våra möjligheter i Sydamerika då Eriline snabbt har aktiverat säljinsatserna.

TV Globo, som sedan september 2002 haft vår utrustning installerad för utvärdering av video, data och telefonitrafik, är mycket nöjda med utfallet av testerna. Utrustningen har varit utlånad till TV Globo i syfte att verifiera och certifiera tekniken internt inför en planerad kommersiell utbyggnad till fler studios och produktionsenheter. TV Globo för nu dialogen vidare med Eriline.

Ökande intresse för Triple Play och stadsnät
Intresset för Triple Play-lösningar, dvs möjligheten att kunna skicka TV/video, data och telefoni över samma infrastruktur, ökar både här hemma i Europa och i USA. Tillsammans med Allied Telesyn bearbetar vi marknaden där vår plattform Nimbra utgör ryggraden i lösningen och där konsumenterna får tillgång till tjänsterna via ADSL. Samtidigt ökar aktiviteten på stadsnätsmarknaden. I januari levererade vi utrustning Norrtälje Energis och Ålcoms fortsatta utbyggnad av ett regionalt bredbandsnät som sträcker sig från Åland via Norrtälje till Stockholm. I förra veckan gick vi också ut med informationen om att vi tillsammans med Allied sålt utrustning till utbyggnaden av ett stadsnät i södra Europa.

På hemmaplan har vi medverkat på svenska stadsnätsföreningens årskonferens som firade femårsjubileum. Konferensen hölls på Stockholmsmässan i Älvsjö och lockade drygt 400 besökare från kommuner, energibolag, kraftbolag, Näringsdepartementet, PTS och Svenska Kommunförbundet. Tillsammans med HP och i3micro visade vi vår gemensamma lösning för att leverera TV, telefoni och Internet genom en och samma anslutning till hushåll, företag och kommuner. En nyhet är att vi numera även kan erbjuda UPC och SF Anytimes innehåll som en del av konceptet. Intresset från besökarna var mycket stort och den 19 mars kommer vi att hålla ett interaktivt seminarium om kostnadseffektiv IP-kommunikation tillsammans med HP, UPC och i3micro.

Medverkan på TelcoTV Europe och NAB2003
I början av april kommer Net Insight att medverka på en konferens och minimässa om hur interaktiva videotjänster kan levereras över den vanliga telekominfrastrukturen. Som en av huvudtalarna kommer jag att berätta om hur operatörer kan sänka sina investerings- och driftskostnader drastiskt genom att transportera all trafik över en och samma plattform med garanterad tjänstekvalitet. Konferensen hålls i Barcelona den 2-3 april.

Därefter är det dags för den stora mediemässan NAB2003 i Las Vegas som pågår 5-10 april. I år kommer vår demo att omfatta såväl vår lösning för den professionella medieindustrin som vår Triple Play lösning för tele- och kabelTV-operatörer som vill kunna erbjuda sina abonnenter avancerade TV- och videotjänster tillsammans med data och telefoni. Vår monter har nummer C380 och mer information om NAB2003 finns att läsa på www.nab.org/conventions/nab2003.

Med vänlig hälsning
Tomas Duffy
VD, Net Insight