AND wordt winstgevend in 2003


De omzet bestaat voor 44% uit verkoop van geografische data, voor 41% uit componenten en 15% uit applicaties (o.m. CD-Roms). De omzetverwachtingen voor de nieuwe productlijnen Geosource en GeoAccess zijn positief, echter voor 2003 is nog geen concrete omzetdoelstelling meegenomen. Het ziet ernaar uit dat medio 2003 de eerste klanten voor beide producten worden gecontracteerd.
 
Van de begrote normale operationele kosten van EURO 5,7 miljoen bestaat de grootste post uit salarissen (voor personeel in Nederland, Groot-Brittannie en India) die 42% van het totaal bedragen.
 
De sluiting van de vestiging in Ierland heeft geleid tot een structurele besparing van 20% op operationele kosten, m.n. in salarissen en huisvesting. Tevens heeft deze reorganisatie de mogelijkheid gecreëerd enkele bestaande processen nogmaals op rentabiliteit en efficiency te beoordelen.
 
Op dit operationele resultaat dienen nog de rentelasten van de lening van Roosland en eenmalige lasten voortvloeiend uit de voorgenomen emissie in mindering te worden gebracht. Aangezien de volledige omvang hiervan nu nog moeilijk kan worden begroot, is gekozen om in dit stadium enkel een operationeel resultaat te publiceren.