Nokia ja Pannon soittivat Euroopan ensimmäisen EDGE-puhelun


Unkarilainen matkapuhelinoperaattori Pannon GSM telecommunications Plc on tänään soittanut  Euroopan ensimmäisen EDGE-puhelun käyttäen Nokian EDGE-teknologiaa. EDGE-teknologia lisää merkittävästi langattoman datan siirtonopeutta ja mahdollistaa 3G-tyyppiset palvelut.
 
Puhelu soitettiin Kempinski-hotellissa Budapestissa. Pannon GSM:n teknologiajohtaja Jozsef Huszlicska käytti puhelussa Nokia 6220 EDGE-päätelaitetta.
 
EDGE-puheluun liittyvän yhteistyön lisäksi Nokia ja Pannon ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Nokia toimittaa Budapestiin EDGE-verkon laitteita vuoden 2003 kolmannella vuosineljänneksellä tehtävää koekäyttöönottoa varten. Toimituksiin kuuluvat  myös verkon käyttöönottopalvelut. GSM-verkon EDGE-päivityksellä Pannon voi kustannustehokkaasti taata asiakkailleen uudet langattomat matkapuhelinpalvelut.
 
Nokia on toiminut Pannonin pääasiallisena GSM-verkon toimittajana vuodesta 1993 lähtien.
 
Pannonin EDGE-puhelu seuraa viimeaikaisia DTACin Thaimaassa ja Smartin Filippiinieillä tekemiä EDGE-puheluita. Nokia on toimittanut EDGE-teknologiaa 35 operaattorille maailmanlaajuisesti.
 
Pannon GSM Rt:llä on on 2 712 000 asiakasta ja sen verkko kattaa 99% prosenttia Unkarin alueesta. 
 
Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.
 
Lisätietoja antaa:
 
Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38193
sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com