Nokia ja Kodak aloittavat digitaalisten kuvien langatonta tulostamista koskevan yhteistyön


Nokia ja Kodak ilmoittivat tänään aloittavansa yhteistyön, joka tarjoaa Nokian matkapuhelinten käyttäjille käytännöllisiä ratkaisuja digitaalisten kuvien tallentamiseen ja tulostamiseen. Kodak Picture Center Online -palvelun avulla Nokia 6600 -puhelimen ja muiden Nokian kuvaviestintään optimoitujen puhelinten käyttäjät voivat siirtää, tallentaa ja jakaa kuvia sähköisesti sekä tilata niistä paperitulosteet  matkapuhelimensa välityksellä. Nokia ja Kodak kehittävät yhteistyössä myös kuvakioskeissa ja muissa jälleenmyyntipisteissä tarjottavia tulostuspalveluita, tavoitteenaan tarjota matkapuhelinkäyttäjille uudenlaisia mahdollisuuksia tulostaa suosikkiotoksensa paperikuviksi.
 
Kodak Picture Center Online -palvelu käynnistyi tänään Euroopassa, ja se tulee saataville myös Aasian ja Tyynenmeren alueella tämän vuoden toisella puoliskolla. Amerikan alueella Nokia 3650 -puhelimen käyttäjillä on jo mahdollisuus käyttää toiminnoiltaan samantapaista Kodakin Ofoto-palvelua.
 
"Tämä hanke on osoitus Nokian sitoutuneisuudesta luoda uutta arvoa digitaalisen kuvaviestinnän markkinoille hyödyntämällä liikkuvuuden tuomia etuja", sanoi Nokia Mobile Phonesin Imaging-liiketoimintayksikön johtaja Juha Putkiranta . "Yhteistyömme perustana on Nokian asiantuntemus kuvaviestintään optimoiduissa laitteissa ja tietämys matkapuhelinkäyttäjistä, ja Kodakin asiantuntemus valokuvausalasta. Sovittamalla yhteen kahden tunnetun tuotemerkin, Nokian ja Kodakin, toisiaan täydentävät taidot voimme tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia langattomia tulostuspalveluita."
 
"Yhteistyömme tuo yhteen kaksi oman alansa johtavaa yritystä - maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja maailman parhaan valokuvausyrityksen", sanoi Claudio d'Amico, Regional Business General Manager ja Vice President, Consumer Imaging, Europe, Africa & the Middle East (EAMER). "Kodakin pitkä kokemus valokuvauksessa on tehnyt mahdolliseksi tuoda markkinoille huippuluokan digitaalisia ratkaisuja, jotka tuovat matkapuhelinkäyttäjien ulottuville joukon uusia  kuvapalveluita. Tämä kuuluu laaja-alaiseen strategiaamme, jonka tavoitteena on tarjota kuluttajille mahdollisimman paljon vaihtoehtoja kuvien tulostamiseen - kotona, jälleenmyyjien kautta tai langattomasti."
 
Kodak Picture Center Online -palvelun kautta Nokia 3650, 7650 ja 6600 -kuvapuhelinten käyttäjät voivat tallentaa otoksensa langattomaan kuva-albumiin. Puhelimessa olevan Kodakin sovelluksen avulla käyttäjät voivat samanaikaisesti tilata palvelusta tulosteet kuvistaan. Jälkikäteen käyttäjä voi hakea kuvan virtuaalisesta kuva-albumistaan ja lähettää sen eteenpäin toiseen multimediaviestintää tukevaan, yhteensopivaan matkapuhelimeen.
 
Kodak Picture Center Online -sovellus on mukana Nokia 3650 ja 6600 -puhelinten myyntipaketissa. Nokia 7650 ja 3650 -kuvapuhelinten nykyiset käyttäjät voivat myös hankkia sovelluksen ilmaiseksi Nokian ja Kodakin Internet-sivuilta.
 
Nokia ja Kodak ovat tehneet tulostuspalveluiden tarjoamisessa paikallisesti yhteistyötä jo aiemmin lukuisissa maissa Aasian ja Tyynenmeren alueella. Nokia 7650 ja 3650 -kuvapuhelinten käyttäjät voivat hyödyntää Kodakin tulostuspalveluita yli 1.500 Kodak Picture Makers -kioskeissa eri puolilla Aasiaa. Käyttäjät voivat tulostaa suosikkikuvansa paperikuvina, tarroina ja henkilökohtaisena kalenterina, tai hyödyntää laajaa valikoimaa erilaisia kuvapohjia.
 
Lisätietoja:
 
Nokia
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh: 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.fi
 
Kodak
Brian Bottomley
+44 (0) 1442 845978 (voice)
 
Mark Jackson, Ketchum for Kodak
+44 (0) 20 7611 3858 (voice)