PhotoCure - Resultater andre kvartal 2003


Oslo, 19. august 2003... PhotoCure legger i dag frem resultatrapporten for årets andre kvartal. Under følger hovedpunktene fra rapporten:
 
Første kvartalsvise overskudd
  • Overskuddet i perioden utgjorde 7,6 millioner kroner, en betydelig forbedring sammenliknet med underskuddet på 27,2 millioner kroner i andre kvartal i 2002.
  • Driftsinntektene økte til 25,3 millioner kroner i årets andre kvartal, sammenliknet med 4,6 millioner i samme periode i 2002. Driftsinntektene inkluderer en milepælsutbetaling fra Galderma på 2 millioner euro (16,1 millioner kroner).
  • Driftskostnadene sank til 21,5 millioner kroner, sammenliknet med 34,0 millioner i andre kvartal i 2002.
  • Likvide midler utgjorde 213,2 millioner kroner per 30. juni 2003.
 
Lanseringen av Metvix® i Europa fortsetter
  • Metvix® ble lansert i Storbritannia i mai. Dette var produktets andre lansering i regi av Galderma S.A., PhotoCures markedsføringspartner utenfor Norden. Som en del av lanseringen ble det avholdt et vellykket Metvix®-symposium på verdenskongressen for hudkreft (Congress on Cancers of the Skin 2003) i Sevilla, Spania.
  • Galderma har etablert opplæringssentre i Tyskland og Storbritannia, hvor hudleger kan få opplæring i bruken av Metvix® for behandling av premaligne hudlesjoner (aktinisk keratose, AK) og hudkreft (basalcellekarsinom, BCC).
  • Markedsføringen av Metvix® i de nordiske landene har nådd et solid grunnlag for videre vekst. Nærmere 150 kliniske sentre tilbyr nå Metvix®-behandling og refusjonsavtale for behandlingsmetoden er på plass i Norge og i deler av Danmark.
 
Utvidelse av det kommersielle potensialet for Metvix®
  • Regulatorisk godkjennelse er oppnådd i Australia for behandling av både premaligne hudlesjoner (AK) og hudkreft (BCC). Australia utgjør et svært viktig marked for Metvix®, ettersom det er det landet i verden som har høyest hyppighet av personer med solskadet hud.
  • I forbindelse med amerikanske legemiddelmyndigheters (Food and Drug Administration, FDA) behandling av markedsføringssøknaden for Metvix® for behandling av hudkreft (BCC), skal det holdes et rådgivningskomitémøte 10. september 2003. Metvix® er allerede vurdert "godkjennbar" for behandling av premaligne hudlesjoner (AK).
  • Klinisk studie på organtransplanterte pasienter med svekket immunforsvar, viser en komplett respons på 90%.
 
Hexvix® nærmer seg markedsintroduksjon
  • PhotoCure og Karl Storz GmbH (Tuttlingen, Tyskland) har gjennom en samarbeidsavtale, blitt enige om å sende en kombinert markedsføringssøknad til USA for Hexvix® og Karl Storz' D-light-system for påvisning av blærekreft. Karl Storz' D-light-system er allerede godkjent i Europa.
  • Kliniske data fra to europeiske fase-III-studier ble presentert i et satellittsymposium i regi av PhotoCure under en skandinavisk kongress for urologer i Bergen. Dataene fra studiene viser at betraktelig flere (30%) farlige kreftlesjoner (carcinoma in situ) påvises med Hexvix® sammenliknet med standard cystoskopi med hvitt lys, og at Hexvix® vil være et viktig redskap for bedre påvisning av blærekreft. I tillegg viser studiene at Hexvix® vil medføre viktige endringer i behandlingen og klare fordeler for pasienten.
  • PhotoCures første markedsføringssøknad for Hexvix® ble sendt til Sverige i desember 2002 som et første ledd i prosessen mot full europeisk godkjennelse.
 
Professor Vidar Hansson, administrerende direktør i PhotoCure, sier i en kommentar til dagens resultater: "Fremgangen for Metvix® fortsetter i Europa, i takt med at aksepten av behandlingsmetoden øker. Utviklingen av Hexvix® går også fremover. Samarbeidsavtalen med Karl Storz betyr at vi nå har en sterk partner innen medisinsk utstyr for Hexvix®, noe som er viktig for den amerikanske markedsføringssøknaden. Jeg er også svært fornøyd med å kunne rapportere om PhotoCures første kvartal med overskudd - primært et resultat av milepælsutbetalingen fra Galderma."
 
Andre kvartals rapport er tilgjengelig på følgende link:
Andre kvartals presentasjon er tilgjengelig på følgende link:
http://reports.huginonline.com/914227/121807.pdf