3 Sweden nopeuttaa 3G-palveluiden käyttöönottoa Nokian toimittamassa 3GIS-verkossa


3 Sweden nopeuttaa sen WCDMA 3G -palvelujen käyttöönottoa avaamalla palvelut useassa Keski-Ruotsin kaupungissa seuraavien viikkojen aikana. 3GIS-verkko palvelee noin 70 prosenttia Ruotsin väestöstä. Nokia on verkon ainoa toimittaja. Lisäksi 3 Sweden toimittaa 3G-palvelut lopulle 30 prosentille asukkaista erillisellä verkolla.
 
"Jaettu 3G-verkon käyttöönotto osoittaa, että verkonjakamisstrategia toimii hyvin. Nokian laadukas 3G-ratkaisu ja tasokkaat käyttöönottopalvelut olivat olennaisen tärkeitä tekijöitä projektin onnistumiselle", sanoo 3 Swedenin johtaja Chris Bannister.
 
3GIS on 3G-verkon jakamiseen perustettu yhteisyritys. 3G Infrastructure Services AB (3GIS) yhteisyrityksen osakkaat ovat matkapuhelinoperaattorit Hi3G Access (3 Sweden), Vodafone Sweden ja Orange. Yrityksillä on miltei 100 prosenttia Ruotsin väestöstä kattavat lisenssit  kolmannen sukupolven verkkoihin. Nokian verkonjakamisratkaisu on suunniteltu operaattorien kustannusten minimoimiseen verkon käyttöönottovaiheessa.
 
Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia Networks
Viestintäosasto
Puhelin: 07180 38711
sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
Nokia
Viestintäosasto
Puhelin: 07180 34900
sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com