Nokia esittelee visiotaan langattomien palveluiden markkinoista Mobile Internet Conferencessa


Nokia esittelee tällä viikolla visiotaan langattomien palveluiden markkinoista Nokia Mobile Internet Conferencessa. Tänä vuonna Nizzassa järjestettävässä vuosittaisessa tapahtumassa julkistettiin viisi uutta langatonta päätelaitetta, joihin kuuluvat uraauurtava Nokia 7700 -medialaite, langattomia lisälaitteita sekä verkkolaitteita ja -ratkaisuja.
 
Nokia arvioi toimittavansa vuonna 2004 markkinoille noin 100 miljoonaa päätelaitetta, joissa on värinäyttö, Java(TM)- ja MMS-toiminto ja joista osa käyttää Series 40 ja Series 60 -ohjelmistoalustaa. Tämä osoittaa langattoman multimedian massamarkkinoiden vauhdittumista. Myös EDGE-teknologian merkitys kasvaa Nokia päätelaitevalikoimassa. Nokia on jo julkistanut kahdeksan EDGE-teknologiaa tukevaa puhelinta ja uskoo, että tulevaisuudessa lähes kaikki Nokian GPRS- ja WCDMA-puhelinmallit tukevat EDGE-teknologiaa. Nokia arvioi, että se toimittaa vuonna 2004 markkinoille 15 EDGE-puhelinmallia ja uskoo EDGE-teknologiaa tukevien mallien myynnin yltävän yhteensä 100 miljoonaan kappaleeseen vuoden 2005 loppuun mennessä.
 
"Tänä vuonna Nokia Mobile Internet Conferencella on kolme tavoitetta," sanoi johtaja Anssi Vanjoki Nokiasta. "Ensinnäkin tavoitteenamme on nostaa esille langattomuuden tuomia liiketoimintamahdollisuuksia multimedian, liiketoimintasovellusten ja viihdesovellusten alueilla. Toiseksi, korostamme edelleen uskoamme siihen, että avoimien standardien ja eri laitteiden yhteentoimivuuden avulla markkinat vauhdittuvat ja yhdentyvä digitaaliteollisuus jatkaa kasvuaan. Lopuksi, kannustamme rakentamaan kasvuun tähtäävän järjestelmän, josta kaikilla osapuolilla on mahdollisuus hyötyä".
 
Langattomuus ja media
 
Nokia pyrkii saavuttamaan nämä tavoitteet Nokia 7700 -medialaitteen kaltaisten tuotteiden avulla. Tänään esitelty Nokia 7700 -medialaite on yhtiön ensimmäinen media-kategorian tuote. Nokia 7700 -medialaite mahdollistaa langattoman Internetin käytön, ja laitteen suuri (640x320, 65 000 väriä) värillinen kosketusnäyttö on optimoitu Internet-sisällön selailuun. Laitteella voi kuunnella musiikkia ja katsella videoita myös suoratoistona. Lisäksi laitteessa on sisäänrakennettu VGA-kamera, FM-radio, multimediaviestintäominaisuudet ja sähköpostituki sekä henkilökohtaiseen tiedonhallintaan soveltuvia toimintoja.
 
Nokia 7700 -medialaite tukee myös Nokia Streamer -vastaanotinta. Nokia Streamer on ensimmäinen langaton IP Datacast -vastaanotin, joka on suunniteltu esittelemään visiota DVB-H-verkossa toimivasta matkapuhelin-TV:stä. Vastaanotin voidaan liittää Nokia 7700 -medialaitteeseen akun tapaan ja sitä käytetään pilottiprojekteissa, jotka esittelevät digitaalisten TV-lähetysten tuomista matkapuhelimiin.
 
Nokia 6230 -malli on kolmitaajuuspuhelin, joka tarjoaa monipuoliset langattomat yhteydet EDGE- ja Bluetooth -teknologioiden välityksellä. Ammattikäyttäjille tarkoitetussa, tyylikkäästi muotoillussa Nokia 6230 -puhelimessa on sisäänrakennettu VGA-kamera, vaihdettava multimediamuistikortti ja MP3-soitin.
 
Nokia 7200 -puhelimessa yhdistyvät muotoilu ja edistykselliset toiminnot. Tänään julkistettu Nokia 7200 on muotimaailmasta virikkeitä saanut puhelinmalli, jossa nykyaikainen langaton teknologia yhdistyy sulavasti tämän päivän muotoilutrendeihin, jotka korostuvat kangassomisteisissa kansissa. Nokia 7200 -mallissa on lisäksi sisäänrakennettu kamera, värinäyttö ja presence-toiminto.
 
Langattomuus ja yritykset
 
Nokian uusin toimialaryhmä, Enterprise Solutions, esittäytyi ensimmäisen kerran Nokia Mobile Internet Conferencessa. Toimialaryhmä, joka keskittyy erityisesti langattomuuden etujen tuomiseen yrityssektorille, esitteli tänään kaksi uutta tuotetta, jotka on tarkoitettu ammattikäyttäjille.
 
Nokia 6810 ja Nokia 6820 -viestilaitteet on suunniteltu yrityskäyttöön ja molemmissa on täysimittainen näppäimistö, joka mahdollistaa nopeamman tekstinsyötön sekä vaivattoman langattoman sähköpostin käytön. Nämä pienikokoiset viestilaitteet soveltuvat erityisesti langattomia palveluita käyttäville ammattilaisille ja ne vahvistavat Enterpise Solutions -toimialaryhmän strategiaa laajennetun langattomuuden ja kilpailukykyisten, yrityksille suunnattujen langattomien laitteiden ja ohjelmistoalustojen sekä saumattomien etäyhteysratkaisujen tuomisesta yrityksille.
 
 
Nokia Networks
 
Nokia Networks esitteli Nokia Mobile Internet Conferencessa laajan valikoiman ratkaisuja ja palveluita, joiden avulla voidaan lisätä kuluttajien multimedian käyttöä, tuoda markkinoille uusia langattomia  puhepohjaisia palveluita ja laajentaa langattomuutta yrityksissä.
 
Nokialla on selkeä johtoasema sekä runkoverkoissa että radioverkoissa. Pelkästään tänä vuonna Nokia on solminut huomattavan määrän sopimuksia ja saanut uusia asiakkaita.
 
Nokian pakettikytkentäinen runkoverkko mahdollistaa datapalvelut, kuten sisällön lataamisen ja interaktiivisen pelaamisen. Kun kuluttajien kiinnostus langattomiin palveluihin kasvaa, operaattorit laajentavat palveluidensa valikoimaa pystyäkseen vastaamaan kysyntään, mikä tekee langattomasta pakettikytkentäisestä runkoverkosta yhä tärkeämmän. Nokia esitteli NMIC-tapahtumassa osaamistaan Internet Protocol (IP) -pohjaisten datapalveluiden tuomisesta verkkoihin. Nokia on solminut lähes kymmenen sopimusta Nokia Intelligent Content Delivery -ratkaisusta, joka on olennainen osa tehokasta palveluiden tarjoamista. Lisäksi Nokian MMS-ratkaisu on lähes 60 asiakkaan käytössä ja pelkästään tänä vuonna on allekirjoitettu yli 100 runkoverkkoihin liittyvää sopimusta.
 
NMIC-tapahtumassa Nokia Networks esitteli myös kaksi uutta push-to-talk-tuotetta. Push-to-talk on pikayhteysratkaisu, joka mahdollistaa monenlaisten käyttäjäryhmien tarvitseman välittömän puheyhteyden kahden tai useamman matkapuhelimen välillä. Nokian push-to-talk over cellular (PoC) -palvelun avulla GSM/GPRS verkko-operaattorit voivat tarjota push-to-talk-palveluja asiakkailleen GSM-järjestelmää käyttäen. Nokian Push to Talk Call Processor -ratkaisu käsittelee PoC-verkkoliikennettä ja Nokia Push to Talk Register -ratkaisu puolestaan PoC-tilaajakantaa. Molemmat ratkaisut tulevat kaupalliseen käyttöön vuoden 2004 ensimmäisen neljänneksen aikana.
 
Lisätäkseen edelleen langattoman puheen tarjoamia mahdollisuuksia Nokia Networks esitteli ratkaisun, joka vauhdittaa kiinteiden linjojen korvaamista matkapuhelinpalveluilla. Ratkaisu tekee täydestä langattomuudesta houkuttelevan ratkaisun yritysten kannalta. Nokia Mobile Business Voice -ratkaisun avulla yritykset voivat säästää jopa 25 % kokonaispuhelukustannuksissa, kun ne korvaavat kiinteät linjat matkapuhelinpalveluilla. Samalla operaattorit lisäävät ratkaisun avulla kokonaistuottoa asiakasta kohden (ARPU) jopa 50 %, kun yritysasiakkaiden kiinteän linjan puhelut siirtyvät matkapuhelinverkkoihin.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com
 
Suomenkieliset tuotetiedotteet löytyvät osoitteesta http://press.nokia.fi/pressreleases_fi.html
 
Webcast Nokia Mobile Internet Conferencen lehdistötilaisuudesta alkaa 28.10. noin klo 11 CET. Tilaisuutta voi seurata osoitteessa http://www.nokia.com/press/nmic.