Nokia julkisti uuden Series 60 -lisensoijan, uuden lisensointimallin sekä Forum Nokia Pro -ohjelman


Legend Holdings Limited (Lenovo) lisensoi Series 60 -ohjelmistoalustan. Lenovo on yksi Kiinan johtavista tietotekniikkayhtiöistä ja matkapuhelinvalmistajista. Yritys valitsi Series 60:n, koska se on avoin, yhteensopiva ja standardeihin perustuva ohjelmistoalusta. Series 60:n avulla Lenovo voi kehittää tuotevalikoimaansa ja erottautua kilpailluilla Kiinan matkapuhelinmarkkinoilla. Lenovo käyttää Series 60 -alustan lisensoinnissa tänään julkistettua Series 60 Complete Design Model -mallia.
 
Series 60 Complete Design Model mahdollistaa uuden tavan lisensoida Series 60 -ohjelmistoalustaa. Mallin avulla voidaan nopeuttaa uusien tuotteiden tuloa markkinoille sekä edesauttaa Series 60 -ohjelmistoalustan sovittamista erilaisten kuluttajaryhmien tarpeisiin. Elektrobit Group PLC ja Teleca PLC on valittu ensimmäisiksi yrityksiksi, jotka tekevät lisensoijien kanssa yhteistyötä mallin käyttöönotossa ja älypuhelinten suunnittelussa.
 
Forum Nokia PRO on uusi sovelluskehittäjille tarkoitettu palvelu, joka tukee uusien sovellusten ja monipuolisten operaattoripalvelujen toteuttamista. Forum Nokia PRO:n kautta sovelluskehittäjille tarjotaan laajamittaista kehitys- ja markkinointitukea maailmanlaajuisesti. Forum Nokia PRO:n osallistujat saavat käyttöönsä muun muassa vuosittain päivitettävän ohjelmistokehityspaketin oppaineen sekä yhden Nokian päätelaitteen.
 
Series 60 -ohjelmistoalustaa esitellään parhaillaan Cannesissa 3GSM -kongressissa. Paikkana on Hall 4, K23, Palais des Festivals.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kestävää kehitystä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja turvallisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia sekä operaattoreille ja yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu viidessä pörssissä.