Eurovisionen, som svarar för EBUs tekniska verksamhet, kommer att använda Net Insights Nimbra(TM)-plattform för sitt nya internationella fibernät för TV- och datatransport


Det nya fiberbaserade nätverket, kommer under andra kvartalet 2004 att komplettera Eurovisionens befintliga satellitnät för transport av TV-sändningar och LAN-tjänster till EBUs medlemmar samt till andra mediakunder. Nätet kommer att transportera realtidskritisk TV från stora nyhetshändelser och sportevenemang.
 
"Avtalet med Eurovisionen är det yttersta erkännandet vi kan få för vår lösning på den professionella mediemarknaden", säger Tomas Duffy, VD på Net Insight. "Vi är mycket nöjda att vi uppfyllt EBUs högt ställda krav när det gäller kvalitet och pålitlighet för att transportera kvalitativ videotrafik."
 
Det nya nätet ger Eurovisionen en markbaserad lösning för TV-sändningar mellan Europas största mediestäder med transatlantiska förbindelser till USA. Den första utbyggnadsfasen omfattar sju europeiska städer och två amerikanska. Målet är att ansluta ett tjugotal städer i kommande utbyggnadsfaser.
 
"Den här nya utvecklingen introducerar Eurovisions-kvalitet även på digital video-kontribution över fibernät och utgör ett perfekt komplement till Eurovisionens existerande satellitnät" säger Stefan Kürten, Director på Eurovision Operations.
 
Nätutbyggnaden har påbörjats och en full kommersiell tjänst beräknas lanseras under april 2004.
 
För mer information, kontakta:
Tomas Duffy, CEO, Net Insight AB
Tel. 08 685 04 00, e-post:
tomas.duffy@netinsight.net