Nokia 7610 terävöittää kuvaviestintää megapikselin kameralla


Nokia esitteli tänään CeBIT 2004 -messuilla uuden kuvaviestintälaitteen, sulavalinjaisen Nokia 7610 -älypuhelimen, jossa on Nokian puhelimista ensimmäisenä yhden megapikselin kamera. Kaksivärisellä ja tyylikkäästi muotoilulla Nokia 7610 -puhelimella voi ottaa, tulostaa, tallentaa ja lähettää valokuvatasoisia kuvia ja videota. Puhelimessa on älypuhelimille suunniteltu Series 60 -ohjelmistoalusta ja se toimii kolmella taajuudella. Nokia 7610 -puhelimen arvoidaan olevan saatavilla tämän vuoden toisen neljänneksen aikana sekä GSM 900/1800/1900- että GSM 850/1800/1900 -versiona, ja sen jälleenmyyntihinnaksi tulee noin 500 euroa.
 
Nokia 7610 -puhelimella otetut kuvat voi tulostaa muutamassa sekunnissa Bluetooth-yhteyden kautta yhteensopivaan tulostimeen tai käyttämällä Nokia-jälleenmyyjien tiloissa tai valokuvausliikkeissä olevia tulostinkioskeja. Puhelimessa olevan Kodakin kuvasovelluksen avulla kuvia voi ladata virtuaaliseen valokuva-albumiin internetissä ja jakaa muiden kanssa, ja niistä voi tilata tulosteita verkkopalvelun kautta. Nokia 7610 -puhelimessa on 65 000 värin näyttö, jolta voi katsoa integroidulla kameralla otettuja kuvia tai reaaliaikaista videovirtaa RealOne-videosovelluksella. Yhden megapikselin (1152 X 864) kamerassa on laadukas linssi, nelinkertainen digitaalinen tarkennin ja itselaukaisin, ja sillä voi ottaa kuvia myös hämärässä.
 
"Digitaalinen kuvaviestintä on kehittynyt valtavasti siitä, kun ensimmäiset digitaaliset kamerat tulivat massamarkkinoille viitisen vuotta sitten. Vuonna 2003 kamerapuhelimia myytiin enemmän kuin digitaalisia kameroita. Nyt kamerapuhelimesta on tulossa jokapäiväinen kuvaviestinnän väline", sanoo johtaja Juha Putkiranta Nokian Imaging-liiketoimintayksiköstä.  "Nokia 7610 on yhtiömme ensimmäinen yhden megapikselin kuvaviestintälaite. Nyt valokuvatasoisten kuvien ottamiseen ei enää tarvita erillistä kameraa, kun puhelimessa oleva megapikselikamera kulkee aina käyttäjän mukana."
 
Nokia 7610 on suunniteltu erityisesti kuluttajille, jotka eivät vain seuraa trendejä, vaan luovat niitä. Nokia 7610 -puhelimella voi kuvien lisäksi ottaa jopa kymmenen minuutin pituisia lyhyitä filmejä tai musiikkivideoita, joita voi myös editoida. Movie Director -sovelluksella puhelimen käyttäjä voi nyt tehdä ottamastaan videosta oman elokuvan lisäämällä siihen tehosteiksi musiikkia, tekstiä, uusia värejä tai liikkuvia objekteja. Sovellus yhdistää useat videopätkät automaattisesti yhdeksi koosteeksi ja tiivistää editoidut videot niin, että ne voi lähettää multimediaviestinä.
 
Toinen uusi innovatiivinen sovellus Nokia 7610 -puhelimessa on digitaalinen päiväkirja, Nokia Lifeblog. Nokia Lifeblog -sovelluksen avulla käyttäjä voi pitää puhelimellaan digitaalista päiväkirjaa tai tehdä multimediamuistion, jossa on mukana kuvia, videopätkiä ja viestejä. Multimediapäiväkirjan voi siirtää tietokoneelle, jossa sitä voi selata helposti ja jakaa valittuja kokonaisuuksia sähköpostin välityksellä. Myyntipakkauksessa olevan Adobe® Photoshop® Album -ohjelmiston avulla Nokia 7610 -puhelimen käyttäjä voi lisäksi järjestää ja editoida digitaalisia kuvia tietokoneellaan.
 
Muita Nokia 7610 -puhelimen ominaisuuksia ovat edistykselliset multimediaviestit, sähköposti, MP3/AAC-musiikkisoitin, Internet-selain, 72 megatavun laajennettava muisti, USB, Bluetooth-yhteys ja Java-teknologian tuki. Puhelin painaa 118 grammaa ja sen mitat ovat: korkeus 10,86 cm,  leveys 5.3 cm ja paksuus 1,87 cm. Puhelimen valmiusaika on 250 tuntia ja puheaika 3 tuntia. Series 60 -pohjaisille laitteille on kehitetty lukuisia sovelluksia, joiden avulla puhelimen käyttäjä voi räätälöidä oman Nokia 7610 -laitteensa tarpeidensa  mukaiseksi.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kestävää kehitystä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja turvallisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia sekä operaattoreille ja yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu viidessä pörssissä.
 
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja kuvia puhelimesta sekä Nokia 7610 -puhelimella otettuja esimerkkikuvia on osoitteessa www.nokia.com/press.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Multimedia
Viestintä
Puh: 07180 45751
 
Nokia
Viestintä
Puh: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi