Orange France ottaa Nokian WCDMA 3G-verkon käyttöön Ranskan ensimmäisessä pilottikaupungissa Toulousessa


Orange France on avannut Ranskan ensimmäisen esikaupallisen 3G-verkon Toulousessa käyttäen Nokian radioverkkoratkaisua. Sopimus korostaa Nokian asemaa Orange Groupin johtavana 3G-radioverkkotoimittajana.
 
Nokia toimittaa Orangelle WCDMA-verkon Toulouseen, joka on Orangen ja samalla Ranskan ensimmäinen 3G-palveluita pilotoiva kaupunki Ranskassa. Toulousen lisäksi Nokia toimittaa WCDMA 3G -verkkoteknologiaa Pohjois-, Itä- ja Lounais-Ranskan alueille. Tulevina viikkoina Nokian verkko otetaan käyttöön näillä alueilla sekä Isossa-Britanniassa.
 
3G-verkkolaitteiden lisäksi Nokia on toimittanut Orangelle laajat asiakaspalvelut. Laite- ja palvelutoimitukset ovat osa sopimusta, jotka julkaistiin viime vuoden syyskuussa.
 
Nokia on toimittajana yhdeksään jo avatuista 21:stä 3G-verkosta maailmassa. Nokialla on 39 julkista 3G-asiakasreferenssiä. Nokia rakentaa tällä hetkellä 26 WCDMA 3G -verkkoa 15 maahan.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kestävää kehitystä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja turvallisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia sekä operaattoreille ja yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu viidessä pörssissä.
 
Lisätietoja antaa:
 
Nokia Networks
Viestintäosasto
Puhelin: 0718038711
Sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
Nokia
Viestintäosasto
Puhelin: 07180 34900
sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com