Telenor bidrar til mobildekning på ferjer og skip


Maritime Communications Partner ble etablert i 2002, og har i dag 24 ansatte. Emisjonen ble endelig vedtatt på selskapets generalforsamling mandag 3. mai. I tillegg til Telenors 33,3 prosents eierandel etter emisjonen, sitter Andreas K.L. Ugland AS og Ugland Invest Ltd. med 11,2 prosent og investeringsselskapet Northzone Ventures IV KS med 12,1 prosent. Øvrige mindre partnere sitter med 15,0 prosent. De resterende 28,4 prosentene er fordelt på de opprinnelige seks gründerne. Det ble totalt hentet inn 38 millioner kroner i emisjonen.
 
MCPs forretningsidé er å tilby dekning (tale og SMS) til vanlige mobiltelefonbrukere om bord i ferjer og skip. Mobilkunder over hele verden har blitt vant til dekning uansett hvor de ferdes. Ett av de store unntakene inntil nå har vært på havet. Både på større internasjonale ferjer og cruise-skip og på mindre båter og skip som ferdes i farvann utenfor dekningsområdene til nasjonale operatører, vil det nå bli mulig å bruke mobiltelefon. Sluttbrukerne vil oppleve dette som en ordinær mobiltjeneste, på samme måte som om de er i utlandet. Rent teknisk bygges det dekning på tilnærmet vanlig måte om bord i skipene mens signaloverføringen skjer via satellitt.
 
Telenors konserndirektør for teknologi, Berit Svendsen, betrakter denne investeringen som et kroneksempel på hvilke innovasjons- og nyskapingsprosjekter Telenor skal engasjere seg i: "MCPs virksomhet bygger videre på ett av Telenors kjerneområder, nemlig drift av GSM-operasjoner. Denne tjenesten innebærer at vi utvider vårt dekningsområde slik at alle kunder kan bruke sin vanlige mobiltelefon om bord i skip og ferjer. Samtidig er dette nyskapende virksomhet knyttet til et stadig mer spennende teknologisk miljø i Grimstad. Vi føler oss trygge på at vi har gjort en god forretningsmessig avtale. Samtidig er dette en måte å ivareta vårt ansvar som et industrielt lokomotiv i Norge," sier Berit Svendsen.
 
"Denne vellykkede emisjonen er et gjennombrudd for oss," sier gründer og administrerende direktør i MCP, Trygve Sten Gustavsen. "Vi har fått en ideell sammensetning av partnere og investorer inn på eiersiden. Det er en solid bekreftelse på at vår forretningsidé om å gi folk flest mobildekning også når de er til sjøs, er forretningsmessig spennende," sier Sten Gustavsen. Han forteller at teknologien i all hovedsak er ferdig utviklet og at det foregår testing i flere pilot-prosjekter. Han forventer lansering av tjenesten om bord på de første båtene allerede i inneværende år.
 
MCPs styreformann, Nils Erik Skarsgård, er godt fornøyd med selskapets utvikling: "Selskapets nye askjonærer er en svært konstruktiv eierstruktur for selskapet, med en kombinasjon av shipping, telecom og finansekspertise," sier Skarsgård.
 
 
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:       
Berit Svendsen, Chief Technical Officer, Telenor ASA, +47 905 20 773
Trygve Sten Gustavsen, adm. direktør i MCP, +47 916 14 669
Dag Melgaard, pressetalsmann Telenor ASA, +47 901 92 000