Kvartalsrapport - Leverer som planlagt


Alle hovedvirksomhetene innenfor segmentene Oil & Gas, Process og Pulping & Power utviklet seg positivt og etter planen i første kvartal.
 
Kontantbeholdningen var sterk. Ved utgangen av mars beløp kontanter og kortsiktige rentebærende fordringer seg til 3,7 milliarder kroner.
 
Aker Kværner har som mål å øke EBITDA til 1,75 milliarder kroner i 2006. Konsernet forventer at det årlige EBITDA-nivået har økt til ca 1,5 milliarder kroner om ett år.
 
Et fokusert konsern
Kværner ASA gjennomførte i første kvartal i år en oppdeling av konsernet i tre deler. Dette resulterte i etableringen av Aker Kværner, et rendyrket industri­konsern med aktiviteter innenfor olje-, gas-, energi- og prosessindustrien. Tallene i denne rapporten er utarbeidet som om denne restrukturering og refinansiering fant sted før 1. januar 2002.
 
Børsnoteringen 2. april 2004 markerte avslutningen av denne omorganiseringen for Aker Kværners del. Selskapet er notert på Oslo Børs med ticker AKVER.
 
Finansielt omfattet planen en aksjeemisjon på 2,1 milliarder kroner, skifte av kreditor til Aker Kværner for et 10-årig lån på 4,1 milliarder kroner som for­faller 2011, og nedbetaling av et lån pålydende 3,1 milliarder kroner som forfalt i slutten av 2004. Videre har et heleid datter­selskap av Aker Kværner ASA, Aker Kværner O&G AS, hentet 260 millioner euro i det internasjo­nale obligasjonsmarkedet, og en kredittfasilitet på 150 millioner euro som forfaller i 2009.
 
Kværner ASA, et norskbasert industrielt holding­konsern er hovedaksjonær i Aker Kværner ASA, og eier ca 71 prosent av aksjene. Når ombyttingstil­budet som ble tilbudt Kværner ASAs aksjonærer i april er gjennomført, vil Kværner ASAs eierandel i Aker Kværner ASA bli redusert til ca 58 prosent.
 
AKER KVÆRNER ASA, er gjennom datterselskaper og tilknyttede selskaper («Aker Kværner»), en ledende global leverandør av ingeniørtjenester og fabrikasjon, teknologiprodukter og totalløsninger. Aker Kværner konsernet består av et antall juridiske enheter. De fleste av disse bruker Aker Kværner som merkenavn/varemerke. Virksomheten i Aker Kværner omfatter en rekke bransjer, inkludert olje- og gassproduksjon, raffinering og kjemiindustri, farmasi og bioteknologi, gruveindustri og metallforedling, kraft og papirmasse. Aker Kværner har en samlet omsetning på omlag 31 milliarder norske kroner og sysselsetter ca 22 000 ansatte i mer enn 30 land.
 
Denne pressemeldingen kan inneholde informasjon eller uttalelser om fremtiden og er underlagt vår disclaimer, vennligst se våre web-sider www.akerkvaerner.com

Attachments

Kvartalsrapport