Stora Enso ja Stockway kehittävät älypakkausta


18.05.2004
 
Stora Enso ja espoolainen ohjelmistoyritys Stockway suunnittelevat yhteistyötä RFID-pohjaisen älypakkausratkaisun kehittämiseksi. Älypakkaukset sisältävät interaktiivisia ominaisuuksia, joiden avulla tavaran liikkumista läpi toimitusketjun voidaan seurata entistä tarkemmin. Stora Enso on maailman johtava kuluttajapakkauskartonkien valmistaja. Pakkausten älykkäiden ominaisuuksien avulla voidaan parantaa tuoteturvallisuutta ja toimitusketjun hallintaa.
 
Stora Enson älypakkausratkaisu pohjautuu Stockwayn ohjelmistoon Trackwayhin. "Ohjelmistoa hyödynnetään jo CD- ja DVD-pakkausten toimituksissa Stora Ensolta Imatralta asiakkaallemme CD-Linjalle Vantaalle. Tämä on antanut meille mahdollisuuden testata ohjelmistoa todellisessa ympäristössä", kertoo älypakkauksista vastaava projektipäällikkö Ingrid Rokahr Stora Ensolta.
 
Älyominaisuuksille on käyttöä eri aloilla
 
"Trackwayn avulla toimitusketjun eri osapuolet voivat seurata reaaliaikaisesti materiaalivirtoja kaikkialla maailmassa. Tämä läpinäkyvyys parantaa tiedonkulkua, tehostaa logistiikkaa ja lisää tuoteturvallisuutta", sanoo Stockwayn toimitusjohtaja Jari Kaitera.
 
"RFID-pohjaisten älypakkausratkaisujen kysyntä kasvaa useilla eri aloilla. Stora Enson älypakkausratkaisu soveltuu etenkin lääke-, kosmetiikka- ja media-aloille ja tiettyihin elintarvikealan sovelluksiin", Ingrid Rokahr sanoo. "Kaikkialla on hyötyä saumattomasta logistiikasta. Älypakkauksen avulla voidaan myös parantaa tuotteiden varkaussuojausta ja vaikeuttaa piratismia. Lääke- ja elintarvikepakkauksissa älyominaisuuksien avulla voidaan parantaa tuotteiden turvallisuutta ja helppokäyttöisyyttä."

Lisätietoja

Stora Enso Oyj
Ingrid Rokahr, projektipäällikkö
55800 Imatra
Puh. 020 462 4058
Fax 020 462 4750
 
Stockway Oy
Jari Kaitera, toimitusjohtaja
Puh. 040 83 60 600