Jaakko Pöyry Groupille 6,1 miljoonan euron sopimus vesivoimalan rakentamiseksi Bulgariaan


Verbundplan (Austria) GmbH., joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Energia-liiketoimintaryhmään, on solminut suunnittelu- ja projektinjohtosopimukset bulgarialaisen Natsionalna Elektricheska Kompania plc. (NEK):in kanssa. Tarkoituksena on rakentaa 80 MW vesivoimala (Tsankov Kamak) Vacha-joelle noin 250 km Sofiasta kaakkoon. Sopimusten arvo on yhteensä 6,1 miljoonaa euroa ja hanke toteutetaan 42 kuukaudessa vuoden 2007 loppuun mennessä.
 
Uusi Tsankov Kamak -sopimus sisältää kaaripadon ja 80 MW vesivoimalan rakentamisen, nykyisen putouksen kunnostustyöt ja kaikkien töiden integroimisen toisten vesivoimaloiden käytön ja vesitalouden parantamiseksi.
 
Hanke on ensimmäinen projekti, joka rahoitetaan osittain Itävallan ja Bulgarian välisenä yhteistoteutusprojektina ja jota myös tuetaan Kioton sopimuksen joustavilla mekanismeilla. Verbundplan on myös osallistunut hankkeen rahoituksen järjestämiseen.
 
Jaakko Pöyry Group Oyj osti äskettäin Verbundplanin, joka on Itävallan johtavia konsultti- ja suunnittelutoimistoja energia-, infrastruktuuri- ja ympäristöaloilla. Energia-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Electrowatt-Ekono. Sen liikevaihto vuonna 2003 oli 98 miljoonaa euroa. Electrowatt-Ekonolla on toimistoja 23 maassa ja se työllistää 1300 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Erkki Pehu-Lehtonen               
toimitusjohtaja
 
Teuvo Salminen
toimitusjohtajan sijainen