Fortis Lease verwerft DIL France


 
Karel De Boeck, CEO van Fortis Network Banking : "Deze overname past perfect binnen de strategie van Fortis Lease om haar positie binnen de Europese leasemarkt uit te breiden. Fortis Lease krijgt hiermee toegang tot de veelbelovende Franse markt voor vastgoedleasing in een zeer dynamische regio met aanzienlijke groeimogelijkheden, vooral in de vastgoedsector. Wij zijn zeer verheugd dat het team van negen professionals dat verantwoordelijk is geweest voor het succes van DIL France bij Fortis zal blijven."
 
Thomas Rüschen, CEO van Deutsche Immobilien Leasing GmbH, Düsseldorf, voegt hieraan toe: "De verkoop van DIL France is onderdeel van de heroriëntatie van onze activiteiten in continentaal Europa. Wij zijn verheugd dat wij in Fortis Lease een koper hebben gevonden die de activiteiten van DIL France verder wil ontwikkelen. Deutsche Immobilien Leasing GmbH zal samen met de Asset Finance and Leasing groep van Deutsche Bank de activiteiten in geselecteerde Europese markten verder uitbreiden en zich daarbij concentreren op het aanbieden van adviesdiensten en gestructureerde financieringen voor verschillende soorten activa."
 
DIL France, dat eind 1998 is opgericht, is gevestigd in Parijs en is gespecialiseerd in de leasing van commercieel onroerend goed. Het bedrijf beschikt over veel ervaring en heeft een goede naam op de Franse markt voor vastgoedleasing, die gemeten naar leaseproductie de op één na grootste markt van Europa is. DIL France is er in korte tijd in geslaagd een aanzienlijk aandeel van deze markt te verwerven. De portefeuille van DIL France is goed gespreid en had eind 2003 een nettowaarde van EUR 706 miljoen. Het betreft hier voornamelijk onroerend goed in de regio Parijs en Ile de France.
 
Voor de transactie moeten de noodzakelijke goedkeuringen van de respectievelijke toezichthouders worden verkregen. Verwacht wordt dat de overname in het derde kwartaal van 2004 zal worden afgerond.
 
Fortis Lease
Fortis Lease streeft naar consolidatie en verbreding van haar positie als een van de 5 grootste Europese internationale leasebedrijven. Door de overname van DIL France stijgt het balanstotaal van Fortis Lease van EUR 5,4 miljard tot EUR 6 miljard en neemt het aantal medewerkers toe tot 396 FTE's. De overname vormt een strategische stap in het vijfjarige ontwikkelingsplan van Fortis Lease. Dit plan is gericht op uitbreiding van de leaseportefeuille van de Fortis Lease bedrijven in alle 10 landen waar Fortis Bank beschikt over Business Centers. Fortis Lease Group is op dit moment vertegenwoordigd in de Benelux, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Polen. Een ander doel van het plan is de implementatie van een European Vendor Leasing Business, teneinde de kosten te beheersen, en versterking van de IT. Dankzij haar productkennis, kennis van de internationale leasemarkt en  internationale aanwezigheid is Fortis Lease Group in staat tegemoet te komen aan de toenemende behoefte van klanten aan Europese oplossingen. Fortis Lease Group is op dit moment de 16e leasemaatschappij van Europa.

Fortis in Frankrijk
Met 1.500 medewerkers is Fortis Bank in Frankrijk de bankier van de bedrijfsleider in zowel professioneel als privaat opzicht. De Groep is op het Franse grondgebied aanwezig via een goed gestructureerd netwerk van 83 kantoren voor particulieren en kleine ondernemingen. Ze is stevig verankerd rond de grote steden, met 58 kantoren voor Parijs en de Parijse regio en 25 kantoren in het hartje van de regio's. Dit netwerk wordt aangevuld met 16 zakencentra, die zich richten op de specifieke behoeften van bedrijven en die onderling verbonden zijn met de 100 zakencentra in Europa.
Fortis is ook actief in de sector van personenverzekeringen via Fortis Assurances, dat bijna 500 medewerkers telt en zich toelegt op de markt van pensioen en voorzorg. De groep beschikt over een netwerk van 270 loontrekkende agenten die het hele grondgebied bestrijken, en een netwerk van ruim 800 zelfstandige makelaars en vermogensbeheerders.
 
Deutsche Immobilien Leasing GmbH (DIL)
Deutsche Immobilien Leasing GmbH (DIL) is, sinds 1992, een 100% dochter van Deutsche Bank AG. Sinds 1969 zijn ruim 1.400 projecten met een totale investeringswaarde van EUR 17 miljard gefinancierd onder de merknaam "DIL". DIL is actief in 14 Europese landen en heeft 280 medewerkers.
 
 
 
 
Fortis:
 
Perscontacten
 
 
 
 
Brussel:
 
+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:
+31 30 257 65 52
Investor Relations:
 
 
 
 
Brussel:
+32 (0)2 510 52 28
Utrecht:
+31 30 257 65 46
 
 
Deutsche Immobilien Leasing GmbH:
 
Perscontacten
 
Frankfurt:                      +49 69 910 38664
 

Attachments

pdf-versie