Nokian TETRA-järjestelmä palvelee Pariisin metroa


Pariisin julkista liikennettä operoiva RAPT päivittää radioverkkonsa Nokian digitaalisella TETRA-järjestelmällä. RATP on tehnyt sopimuksen ranskalaisen Alcatelin kanssa, joka rakentaa verkon kattamaan Pariisin metro- ja linja-autojärjestelmän.
 
Projektin on tarkoitus valmistua vuonna 2007, ja se tehostaa liikenneverkoston viestintää ja sitä kautta sen tehokkuutta ja turvallisuutta.
 
Alcatelin rakentama verkko koostuu kuudesta Nokian TETRA-keskuksesta ja noin 500 Nokian TETRA-tukiasemasta, sekä Alcatelin kehittämistä keskustyöasemista ja joukkoliikennesovelluksista. Verkkoa käyttää yli 10 000 metrossa, linja-autoissa ja huolto- ja turvallisuustehtävissä työskentelevää ihmistä.
 
TETRA-verkko on ammattikäyttöön tarkoitettu digitaalinen radiopuhelinverkko, joka tarjoaa useita erityisominaisuuksia. Näitä ovat huippuluokan turvallisuus, nopeat ryhmäpuhelut, puheluiden priorisointi, hätäpuhelut sekä viesti- ja pakettidatapalvelut.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kestävää kehitystä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia sekä operaattoreille ja yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu viidessä pörssissä.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia
Networks 
Viestintä
Puhelin:  07180 38195
sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
Puhelin: 07180 34900
sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com