Telenor godt synlig på Norway Cup


I teltet kan ungdommen slappe av, delta i konkurranser eller surfe på noen av de ti datamaskinene som er gjort tilgjengelige - uten kjøpepress. Telenor har bevisst valgt å ikke ha salg av noen produkter, men heller la de besøkende gratis få prøve noen av de spennende tjenestene Telenor tilbyr unge mennesker, som visning av film over Internett og nedlasting av musikk til mobiltelefon. Som en service til de besøkende tilbyr Telenor i tillegg til fri surfing også strøm til opplading av mobiltelefoner.
 
Redd Barna og Telenor har lenge samarbeidet om trygg bruk av Internett og mobil. Derfor har Redd Barna en egen bemannet stand i Telenor-teltet hvor ungdom kan lære mer om mobilvett og få gode råd om chatting på Internett. Telenor samarbeider også med Plan Norge og Dangaard om å samle inn gamle mobiltelefoner. Inntektene går til vaksinasjon av barn i utviklingsland. Målet er 7 000 innsamlede mobiltelefoner, og én av de som har tatt jobben alvorlig er Frøya FK fra Trøndelag, som hadde med 697 gamle mobiltelefoner til Norway Cup. Inntektene fra disse telefonene er nok til å dekke innkjøpet av vaksiner til 5 576 barn. Vaksinene beskytter mot de seks vanligste barnesykdommene, som i mange fattige land medfører døden. Dersom man når målet om innsamling av  7 000 brukte mobiltelefoner, vil det være nok til å vaksinere over 57 000 barn. Samtidig skånes vårt eget miljø for tusenvis av mobiltelefoner som ellers bare ville blitt kastet.
 
Når 10 300 deltagere og deres respektive fra 37 nasjoner samles på Ekebergsletta, er det også mye som skal sies eller tastes på mobiltelefon. Telenor har derfor økt kapasiteten ved å bygge ut eksisterende basestasjoner og ved å sette opp midlertidige mobilvogner. "Gjennom dette kan vi nå avvikle 18 500 samtaler og ca. 200 000 tekstmeldinger i timen i området rundt og på selve Ekebergsletta," opplyser dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Mobil.
 
Kapasiteten er økt i området mellom Simensbråten, Ekeberg skole, Ekeberg camping, Ekeberg-hallen, tivoliområdet og sørover mot Holtet. I tillegg er kapasiteten tilpasset ved de andre store banene Norway Cup skal benytte.
 
Telenor sponser også for tredje år på rad det kenyanske fotballaget Mathare United med sko, drakter og annet utstyr.
 
 
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen, tlf.: 900 21 000
Informasjonssjef  Arild S. Johannessen, tlf.: 481 91 921