Jaakko Pöyry Groupille 3,3 miljoonan euron liikenneprojektisopimukset Kosovossa ja Meksikossa


Jaakko Pöyry Groupin Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmä (Jaakko Pöyry Infra) on solminut sopimukset moottoritieprojektista Kosovossa ja rautatieprojektista Mexico Cityssä. Toimitettavien palveluiden arvo on 3,3 miljoonaa euroa. Projektit toteuttaa Jaakko Pöyry Infraan kuuluvat saksalainen BPI-Consult GmbH ja Electrowatt Infra Ltd., Latin America.
 
Kosovon liikenne- ja viestintäministeriö on valinnut BPI-Consultin Kosovoon rakennettavan moottoritien suunnittelijaksi. Uusi 112 km:n pituinen moottoritie on osa Etelä-Euroopan tieverkoston ydintä ja se tulee yhdistämään Kosovon Durresin satamaan Albaniassa ja yleiseurooppa­laiseen tiekäytävä 10:een Serbiassa. BPI-Consultin palvelut käsittävät moottoritien kokonaissuunnittelun mukaanlukien tiesuunnitelmat ja siltojen, liittymien ja risteysten rakennesuunnittelun. Projektin on määrä valmistua vuonna 2005.
 
Meksikossa Electrowatt Infra ja yhtiön meksikolainen yhteistyökumppani Sintra ovat solmineet Secretaria de Comunicaciones y Transporten kanssa konsultointisopimuksen Mexico Cityn pohjoispuolelle rakennettavasta esikaupunkiradasta. Electrowatt Infra toimittaa tarjousvaiheen palvelut sekä muita toteutusvaiheen edeltäviä suunnittelupalveluita. Palvelut toimitetaan lokakuun 2004 loppuun mennessä.
 
BPI-Consult on Saksan johtavia liikennekonsultteja. Electrowatt Infra Latin America on toteuttanut useita merkittäviä liikenneprojekteja Latinalaisessa Amerikassa. Projekteja on toteutettu Argentiinassa, Brasiliassa, Chilessä, Costa Ricassa, Kolumbiassa, Meksikossa, Perussa ja Venezuelassa.
 
Jaakko Pöyry Groupin Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Jaakko Pöyry Infra. Sen liikevaihto v. 2003 oli 139 miljoonaa euroa. Liiketoimintaryhmällä on toimistoja 15 maassa ja sen palveluksessa on 1800 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Teuvo Salminen
Toimitusjohtajan sijainen