Invik: Extra bolagsstämma


Pehr G Gyllenhammar är ordförande i det engelska försäkringsbolaget Aviva, vice ordförande i investmentbanken Rotschild Europe och ordförande i Reuters Founders Share Company Ltd. Han är även ordförande i The European Financial Services Round Table (EFR).
 
Pehr G Gyllenhammar var VD för Volvo mellan 1971 och 1990 och var bolagets koncernchef och ordförande mellan 1990 och 1993. Före sin tid på Volvo var han VD för Försäkringsaktiebolaget Skandia.
Edvard von Horn har suttit i Kinneviks styrelse sedan 1992. Han har en lång affärserfarenhet framförallt från skogs- och lantbruk. Edvard von Horn var ordförande i Kinnevik fram tills fusionens genomförande. Edvard är även styrelseordförande i Mellersta Sveriges Lantbruks AB och styrelseledamot i Korsnäs AB.
 
Stig Nordin valdes in i Kinneviks styrelse 1992. Han har tidigare varit VD för Industriförvaltnings AB Kinnevik, Korsnäs AB och Invik & Co. AB. Stig Nordin har tidigare varit styrelseledamot i Tele2 AB, Millicom International Cellular S.A. och MTG AB. Stig Nordin är styrelseledamot i Emesco AB.
 
Bolagsstämman beslutade vidare att bolagsordningen ändras så att bolagets firma ändras från Invik & Co. AB till Investment AB Kinnevik.
 
Bolagsstämman beslutade att godkänna att nomineringsarbetet för att ta fram ett förslag till styrelse inför ordinarie bolagsstämman 2005 leds av Cristina Stenbeck som ordförande för nomineringsgruppen. Nomineringsgruppen kommer att bildas under hösten i samråd med minst tre större aktieägare och gruppens sammansättning kommer att kommuniceras i delårsrapporten för det tredje kvartalet 2004.
Vid ett konstituerande styrelsemöte efter bolagsstämman valdes Pehr G Gyllenhammar till styrelsens ordförande och Cristina Stenbeck till vice ordförande.
 
För ytterligare information, besök www.invik.se eller kontakta:
Vigo Carlund, VD och koncernchef tel +46 (0) 8 562 000 00
Henrik Persson, Investor Relations tel +46 (0) 8 562 000 87

Attachments

Pressmeddelande (PDF)