Yara announces sale of the oilfield part of Yara Formates


Yara Formates har over tid utviklet en sterk og ledende posisjon innenfor formiatbaserte væsker for boring, komplettering og vedlikeholdsoperasjoner innen oljeindustrien. Siden disse aktivitetene ikke befinner seg innenfor Yaras kjerneområde, kan ikke markedsmulighetene utnyttes fullt ut under Yara. Som del av et globalt oljeservice-selskap vil den overførte virksomheten imidlertid ha synergier og markedsmuligheter som tidligere ikke var tilgjengelige.
 
Yara Formates, som fra i dag er det nye navnet på tidligere Hydro Formates, vil ha en 10 års leveringsavtale med Norbar Minerals og forsyne dem med opp til 25.000 tonn kaliumformiat (EcoForm®) per år fra fabrikken i Porsgrunn.
 
Den bokførte verdien av eiendelene som blir solgt til Norbar Minerals, er 21 millioner kroner. Det vil være en positiv resultateffekt fra transaksjonen, som vil ha en begrenset effekt på Yaras konsoliderte resultat for fjerde kvartal.
 
 
Kontakt
 
Egil Hogna, Investor Relations

Telefon  (+47) 24 15 71 66
Mobil  (+47) 90 187 865
 
Arne Cartridge, Media Relations
Telefon  (+47) 24 15 73 01
Mobil  (+47) 47 900 900
 
 
Yara International ASA er verdens ledende leverandør av mineralgjødsel og står særlig sterkt innen nitrogenbaserte gjødseltyper. Yara har kontorer i 50 land fordelt på alle verdensdeler og selger over 20 millioner tonn mineralgjødsel årlig i mer enn 120 land. Yaras mineralgjødsel er tilpasset lokale forhold og inneholder de næringsstoffer avlingene trenger. Yara gir råd om riktig gjødsling for å bidra til bedre avkastning på bøndenes arbeidsinnsats og et mer bærekraftig landbruk. Yara har en sterk posisjon i industrielle markeder i Europa som leverandør av nitrogenbaserte kjemikalier og er den ledende leverandør av flytende CO2.
 
M-I Swaco er en ledende leverandør av væskesystemer og løsninger for boring og komplettering, vektekontrollustyr og avfallsbehandlingstjenester til den globale oljeindustrien. M-I Swaco er eid 60 prosent av Smith International, Inc. (NYSE: SII) og 40 prosent av Schlumberger Limited (NYSE: SLB).