Corriere della Sera kiest Agfa's violette oplossingen voor zijn tweede generatie CtP


Mortsel, België - 13 oktober 2004 - 16.00 uur CET - Agfa maakte vandaag bekend dat het een miljoenenovereenkomst heeft ondertekend met de meest toonaangevende krant van Italië, de Corriere della Sera, voor het installeren van prepress-systemen voor krantenproductie in drukkerij-vestigingen overal in het land. De deal omvat hardware, software en dienstverlening, voor een totale waarde van meer dan 5 miljoen euro. Bovendien is een contract van vijf jaar afgesloten voor de levering van digitale platen. De nieuwe installaties worden geïmplementeerd over een periode van vijf maand, waarmee dit het grootste afzonderlijke contract op de krantenmarkt is dat Agfa ooit afsloot.
 
Corriere della Sera koopt 24 :Advantage CLS-vlakbed-CtP-systemen met de volledige :Arkitex-software voor workflowbeheer, :Sublima-rastertechnologie, advies rond kleurenbeheer en contracten voor nonstop-ondersteuning.
 
Waarom Corriere della Sera koos voor violette oplossingen.
Toen Corriere della Sera uitkeek naar vervanging voor zijn CtP-systemen van de eerste generatie, van Agfa, Creo en Krause, bleek de :Advantage, dankzij zijn cassette-plaatlaadsysteem, boven de concurrentie uit te steken. Dat systeem garandeert een totale flexibiliteit wat plaatformaten voor de verschillende persen betreft. De violette laser met levenslange garantie werkt met de :Lithostar-plaat die op de Italiaanse krantenmarkt de voorkeur wegdraagt.
 
"De belangrijkste reden voor ons om voor de oplossing van Agfa te opteren," aldus de directeur van RCS Full Colour Project, Ing. Sergio Vitelli, "was echter dat we op zoek waren naar één enkele partner die ons bij het hele project zou begeleiden. Agfa is de enige producent die een dergelijke bedrijfsomvattende oplossing kan leveren, met alle apparatuur, software en platen, en met de zekerheid van een betrouwbare dienstverlening van een solide en toegewijde partner."
 
"Dit is echt een belangrijke overeenkomst en een zoveelste bewijs dat violet de uitverkoren technologie is voor de krantenindustrie," antwoordde Agfa's directeur voor de krantenindustrie in Europa, Hans Gerinckx. "We zijn ook onze Italiaanse partner voor krantensystemen, GMDE, dankbaar voor hun professionalisme tijdens de hele fase van de onderhandelingen."
 
Drukkerij in Bologna werkt met Agfa-film.
De Corriere della Sera-drukkerij in Bologna verkiest een op film gebaseerde workflow, waarvoor in het contract drie Agfa-belichters, leveringsschema's voor Agfa-film, plus :Arkitex-software en ondersteuning voorzien zijn.
 
Over Agfa.
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, hoofdzakelijk voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, de micrografie maar ook film voor bioscoopproducties en producten voor de fotografiemarkt.
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen realiseerden zij in 2003 een omzet van 4,215 miljard EUR. Informatie over het bedrijf en zijn producten is te vinden op de thuispagina van Agfa op het World Wide Web: www.agfa.com.
 
Over Corriere della Sera.
De Corriere della Sera is de belangrijkste krant van Italië. Ze wordt uitgegeven door de RCS MediaGroup, in zijn markt de grootste groep van het land, en ook die met de sterkste positie op de internationale markt. RCS MediaGroup, met hoofdzetel in Milaan, heeft ruim 5.000 mensen in dienst. De inkomsten van de groep bedroegen in 2003 alles samen 2,237 miljard euro.
De Corriere della Sera werd opgericht in 1876 en kwam in 1974 in handen van RCS. De krant heeft een oplage van 685.000 exemplaren. Met al zijn publicaties samen bereikt de RCS MediaGroup Quotidiani elke dag meer dan zes miljoen lezers. Meer informatie vindt u op www.rcsmediagroup.it
 
Perscontact:
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
Agfa-Gevaert
+32 (0)3 444 8015
johan.jacobs@agfa.com

Attachments

Persbericht CdS