Agfa zal Computer Aided Reading (CAR)-software van Medicsight in zijn oplossingen voor cardiologie en klinische specialismen integreren en verspreiden


Mortsel / Belgium, 24 november 2004
 
Agfa kondigt vandaag aan dat een intentieverklaring is ondertekend met Medicsight, de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde leidende ontwikkelaar van medische beeldanalysesoftware voor de integratie en verspreiding van zijn Computer Assisted Reading (CAR) software.
 
Bijgevolg zal Medicsight's Colon CAR(TM), Lung CAR(TM) en Heart Screen(TM) software worden geïntegreerd in Agfa's oplossingen voor radiologie en klinische specialismen op de wereldmarkt en krijgt Agfa beperkte exclusiviteit om dergelijke geïntegreerde oplossingen te verspreiden. Zowel de onderzoeksafdelingen van Agfa als die van Medicsight zullen nauw samenwerken aan de ontwikkeling van volledig geïntegreerde oplossingen die radiologen assisteren bij het opsporen en de nauwkeurige meting van darmpoliepen, longlaesie en aderverkalking van de kransslagader.
 
"Integratie van het Medicsight portfolio in onze marktleidende oplossingen past binnen onze strategie om met behulp van intelligente strategische allianties oplossingen voor radiologen en clinici te bieden die de beste zijn in hun klasse", aldus Etienne Vanderstokker, Head of HE Imaging Technologies bij Agfa.
 
"Het is een geslaagde en bekroonde strategie die volledig wordt erkend in de markt en betekent een versterking van Agfa's bekwaamheid om nieuwe markten te betreden en voorop te lopen bij technologische innovaties.
De Lung CAR en Colon CAR software van Medicsight is onlangs vrijgegeven door het FDA en zullen worden gedemonstreerd op de Agfa stand tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de RSNA.
 
"De intentieverklaring is een belangrijke mijlpaal voor Medicsight wat betreft het bereiken van onze doelstelling om de wereldleidende leverancier van medische beeldanalaysesoftware te zijn", aldus Paul Samuel, CEO van Medicsight. "Wij verheugen ons op de samenwerking met Agfa die onze software in hun systemen zal integreren. We zijn van mening dat deze samenwerking de aanzienlijke waarde van de Medicsight software demonstreert en duidelijk laat zien hoe onze software ervoor kan zorgen dat bestaande producten van beeldvormingsbedrijven zich onderscheiden."
 
De intentieverklaring stelt tevens dat de onderhandelingen in januari 2005 worden afgesloten met het ondertekenen van een overeenkomst.
 
Over Medicsight
Medicsight is een softwareontwikkelingsbedrijf dat zich richt op de medische beeldvormingsmarkt. Het bedrijf gebruikt zijn kerntechnologie om automatische detectie- en analytische tools voor clinici te ontwikkelen opdat deze hun bekwaamheid om ziekten te diagnosticeren en behandelen kunnen verbeteren. Daarbij richten de clinici zich in eerste instantie op drie belangrijke klinische gebieden - longkanker, darmkanker, en coronaire hartkwalen. De software van Medicsight maakt vroegere en meer nauwkeurige detectie en behandeling van verdachte laesies mogelijk; dit kan levens redden en de kosten voor gezondheidszorg verlagen. Medicsight heeft zijn hoofdkantoor in Londen en heeft meer dan 60 mensen in dienst en beschikt over kantoren in het VK, de VS en China. Product- en bedrijfsinformatie zijn te vinden op www.medicsight.com.
 
Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie en de gezondheidszorg. Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft wereldwijd agenten in 100 landen. Samen hebben zij in 2003 een omzet van 4,215 miljard euro tot stand gebracht.
Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com.
 
Agfa, the Agfa rhombus, IMPAX en See More. Do More. zijn handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V., België of zijn filialen. Alle rechten voorbehouden.
 
Contact:
Geertrui De Smet
Global PR Manager HealthCare
tel.: +32 (0) 3 444 73 06
fax: +32 (0) 3 444 72 85
 
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
tel.: +32 (0)3 444 80 15
fax: +32 (0)3 444 74 85

Attachments

Persbericht