Stora Enso ja Xeikon International perustavat yhteisyrityksen


Stora Enso perustaa yhteisyrityksen digitaalisia painojärjestelmiä valmistavan Xeikon Internationalin kanssa. Yhteisyritys Stora Enso Digital Solutions N.V. vastaa CD- ja DVD-pakkauslinjan "Stora Enso DBS powered by Xeikon" myynnistä, huollosta ja kehittämisestä. Stora Enso Digital Solutions palvelee mediateollisuuden eri aloja, kuten musiikki-, elokuva-, peli- ja ohjelmistoteollisuutta.
 
"Fragmentoituneilla mediamarkkinoilla tarvitaan yhä enemmän lyhyitä tuotantosarjoja: CD-kotelon ensimmäinen tuotantoerä voi olla esimerkiksi 1.000 kappaletta ja lisäerät 300:sta 500 kappaleeseen. Uusi pakkauslinja Stora Enso DBS powered by Xeikon vastaa tähän tarpeeseen, koska sen avulla pienten erien valmistaminen on nopeaa ja kustannustehokasta", sanoo toimitusjohtaja Ari Lehikoinen Stora Enso Digital Solutionsista.
 
Tuotantolinja Stora Enso DBS powered by Xeikon kattaa kaikki työvaiheet levykoteloiden painatuksesta stanssaukseen, kokoamiseen ja täyttöön. Tuotantolinja toimitetaan avaimet käteen -periaatteella. "Digitaalisuus nopeuttaa ja tehostaa valmistusprosessia. Siirtyminen tilauksesta toiseen on nopeaa ja haluttaessa vaikka jokainen levykotelo voidaan personoida esimerkiksi logolla tai vastaanottajan nimellä. Tämä avaa CD:lle ja DVD:lle uusia mahdollisuuksia esimerkiksi yritysviestinnässä, myynninedistämisessä ja suoramainonnassa", Lehikoinen sanoo.
 
DBS (Discbox Slider) -levykotelot valmistetaan kartongista. Kestävä ja ympäristöystävällinen DBS-kotelo sopii yhdelle tai kahdelle levylle etuvihkoineen. Kotelo sopii kaikkiin tavallisiin CD-hyllyihin. Muovikoteloon verrattuna DBS on 30 % kapeampi ja 50 % kevyempi, joten se säästää materiaaleja, kuljetuskuluja ja hyllytilaa. Kartonkimateriaali pohjautuu uusiutuvaan luonnonvaraan ja soveltuu kierrätettäväksi.
 
Osapuolina alansa johtavat yritykset
 
Stora Enso Digital Solutions sijaitsee Belgian Lierissä. Stora Enson ja Xeikonin myyntikonttorit ympäri maailmaa palvelevat myös Stora Enso Digital Solutionsin asiakkaita. Yhteisyrityksen molemmat osapuolet ovat alansa markkinajohtajia. Xeikon on belgialaisen teknologiayhtiö Punch Internationalin tytäryhtiö ja maailman johtava digitaalisten painojärjestelmien valmistaja. Stora Enso kuuluu maailman johtaviin metsäteollisuusyhtiöihin päätuotteinaan paino- ja hienopaperit, pakkauskartongit ja puutuotteet.
 
"Uudet pakkauskonseptimme ja liiketoimintamuotomme perustuvat vertikaaliseen innovaatioon arvoketjussa ja vastaavat markkinoiden ja kulutuksen muuttuviin trendeihin. Stora Enso Digital Solutions on yksi kohokohta tässä kehityksessä", toteaa johtaja Juha Lehtola Stora Enso Consumer Boardsin tulosyksiköstä New Business Innovations.
 

Lisätietoja:
 
Stora Enso Digital Solutions
Ari Lehikoinen, Managing Director
Puh. 020 46 240 82 tai 0400 707 854
 
Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
Juha Lehtola, Vice President, New Business Innovations
Puh. 020 46 221 53
 
Xeikon International
Wim Deblauwe, Vice President, Sales & Marketing
Puh. +32 3 443 1311